Menu
Ajax Zaterdag 2 haalt met 1-6 uit bij Volendam

Ajax Zaterdag 2 haalt met 1-6 uit bij Volendam

Ajax zaterdag 2 heeft vanmiddag in en bij Volendam met 1-6 gewonnen. Na de 3-0 van afgelopen week tegen IJsselmeervogels betekende dit de tweede zege voor de regerend kampioen.

Volendam - Ajax was een wedstrijd die in de eerste 25 minuten alle kanten op kon gaan. Aan de Julianaweg in Volendam ontspon zich een aantrekkelijke wedstrijd, met voor beide teams mogelijkheden om de score te openen. In de zevende minuut was er een vloeiende aanval van Ajax. De grote man aan Amsterdamse zijde, Hassan Aanzi, bereikte aan de rechterkant Dennis v/d Welle die een strakke voorzet op Antonio Cvetkovic gaf. De Ajax spits schoot echter te gehaast over. Even later aan de andere kant een gevaarlijke counter van de oranjehemden. Het schot botste op de vuisten van Ajax doelman Danny Been uiteen.
In de 18e minuut zette Patrick van Dijk Antonio Cvetkovic alleen vrij voor de Volendammer doelman, zijn lob ging rakelings over de lat, gevolgd door een aanval van de wijdbroeken, waar andermaal Danny Been met een katachtige redding Volendam van een score af wist houden.

Vanaf de 28e tot en met de 36e minuut moet Volendam zich in een carrousel gewaand hebben. In een tijdsbestek van zes minuten maakte Ajax drie doelpunten. Eerst was het Antonio Cvetkovic, die na voorzet van Dennis v/d Welle vanuit de draai Ajax op 0-1 bracht. Daarna zette Hassan Aanzi de mee opgekomen Rodney Weverling vrij voor de doelman en deze rondde fraai af. De tweede goal werd even later gevolgd door een solo van de regisseur aan Ajax kant Hassan Aanzi en besloten met een schot dat de Volendam keeper niet onder controle kreeg. De hardwerkende Bas Vellema kreeg zijn beloning en kopte Ajax op een verdiende 0-3 voorsprong.

In de tweede helft was er één ploeg die de baas was op het veld. Ajax raasde over Volendam heen en het wachten was op meer doelpunten . Mick van Moerkerk slalomde door de verdediging heen, de doelman kon echter nog even redding brengen.
Na 51 minuten was het opnieuw raak voor de Ajacieden. Hassan Aanzi zag zijn inzet nog gestopt, maar Antonio Cvetkovic knalde de rebound tegen de touwen, 0-4. De scheidsrechter gaf Volendam een penalty. De strafschop werd door Volendam gretig benut, 1-4.

Ajax herpakte zich weer en na zevetig minuten gaf Mick van Moerkerk Hassan Aanzi een niet te missen kans op 1-5. Direct daarna begon het wisselen aan beide kanten en een aanval opgezet tussen Bas Vellema en de ingevallen Giano Bonam had een beter lot verdiend. Een schot van Mick van Moerkerk spatte nog via de handen van de Volendam doelman op de lat uiteen. Het halve dozijn kwam alsnog op het scorebord: Giano Bonam ronde een combinatie met Mick van Moerkerk kort voor het einde af 1-6.

Fotografie: Rob van Vliet Fotografie: Rob van Vliet