Menu
Ajax Zaterdag 2 haalt met dubbele cijfers uit

Ajax Zaterdag 2 haalt met dubbele cijfers uit

Ajax zaterdag 2 heeft vandaag op zeer fraaie wijze de koppositie verstevigd. Op de Toekomst werd het tegen hekkensluiter CSW maar liefst 10-1 !

Ajax 2 had aan één helft genoeg om CSW met een vervelend gevoel terug naar Wilnis te sturen. Het team kende een bliksemstart. Vanaf de aftrap begon Mick van Moerkerk aan een solo naar het doel van CSW en werd even buiten het strafschopgebied gevloerd. Ajax 2 heeft in Jeremy van Eijsden een vrijetrappenspecialist met een geweldige linker en die krulde de bal dan ook schitterend over de muur, 1-0.
Na deze 1-0 bleven de aanvallen komen op het doel van CSW. Een stiftbal van Melvin de Groot eindigde op de paal en een schot van Antonio Cvetkovic scheerde de deklat boven de CSW doelman. Het was slechts uitstel van executie. Jack van Moerkerk kon in de 18e minuut tot de achterlijn doorgaan en vond broer Mick die met een intikkertje de 2-0 aantekende.

Ajax bleef goed druk zetten, de bal ging heerlijk rond en nog binnen het half uur scoorde Mevin de Groot via een been van een CSW verdediger de 3-0. CSW, dat nauwelijks op de helft van de thuisclub had kunnen komen, kreeg in de 25e minuut de mogelijkheid om iets terug te doen. Ajax doelman Pablo Yarbasan, die alles vanaf een grote afstand had kunnen bekijken, zag plotseling een aanval op zich afkomen na een slippertje in de achterhoede bij Ajax en werd met een strak schot in de uiterste hoek verslagen (3-1).

Ajax, dat al in eerdere wedstrijd tegen Volendam drie keer binnen zes minuten wist te scoren, deed het tegen CSW nog eens dunnetjes over door in de laatste vijf minuten van de eerste helft maar liefst vier keer het doel te treffen.
4-1 werd het door een kopbal van Antonio Cvetkovic na een voorzet van Melvin de Groot, gevolgd door een spetter via de onderkant lat van opnieuw Cvetkovic 5-1. Jack van Moerkerk maakte de 6-1 op aangeven van Antonio om daarna zelf zijn uitstekende spel met een hattrick te bekronen: 7-1 op aangeven van Dennis v/d Welle.

De tweede helft kon trainer Dennis van der Wal gebruiken om zijn wissels de nodige speelminuten te geven: Perry Schoenaker en van een blessure terugkerende Stijn Meijers kwamen goalgetter Antonio Cvetkovic en de jarige Walter Jaspers vervangen.
Even stokte de aanvalsmachine van Ajax om daarna weer op volle toeren het doel van CSW te bestoken: Mick van Moerkerk bracht gelegenheidsspits Dennis v/d Welle in stelling, die kapte zich vrij en schoot vanuit de draai de 8-1 binnen. De ploeg ging op jacht naar de tien. Glenn van Zoolingen strooide met passes op het middenveld en Rodney Weverling beproefde de CSW doelman met een afstandsschot. De goalie wist zijn manschappen echter voorlopig voor een nog grotere achterstand te behoeden.
Joël Silooy moest daarna nog even zijn doelman Pablo Yarbasan bijstaan door een bal van de doellijn te halen, maar in de 70e minuut was het opnieuw raak. Een schitterende combinatieaanval over diverse schijven belandde uiteindelijk bij Dennis v/d Welle die de dappere CSW doelman kansloos liet (9-1).

Ajax bracht hierna zijn laatste wissels in het veld. Beide vleugelaanvallers Jack van Moerkerk en Melvin de Groot verlieten het veld voor Giano Bonam en Kevin Bakels. Deze impulsen gaven het team van trainer Dennis van der Wal het laatste zetje om de dubbele cijfers op het scorebord te zetten: Giano Bonam haalde in de 75 minuut ongenadig hard uit om de 10-1 te maken. Kevin Bakels kreeg daarna nog twee grote mogelijkheden om de score nog hoger op te laten lopen, maar zijn hakbal stierf in schoonheid en een kopbal vloog over de lat. Het waren de laatste wapenfeiten van een heerlijk middagje voetbal.

Fotografie: Rob van Vliet Fotografie: Rob van Vliet