Menu
Ajax Zaterdag 2 haalt uit bij DOVO

Ajax Zaterdag 2 haalt uit bij DOVO

Kampioen Ajax zaterdag 2 heeft vanmiddag in Veenendaal een monsterzege behaald bij DOVO 2. Het werd maar liefst 2-9.

Al in de vijfdee minuut ontsnapte Ajax aan de buitenspelval. Antonio Cvetkovic mikte de bal op de paal en plaatste de rebound in het verlaten doel (0-1). Drie minuten later was het opnieuw raak. Giano Bonam, die de laatste weken weer ouderwets op dreef is, scoorde via een verdediger de 0-2. Nog binnen het eerste kwartier kwam Ajax op 0-3. Jeremy van Eijsden haalde een dieptepass bij de achterlijn, zijn strakke voorzet belandde op het hoofd van Glenn van Zoolingen en hij kopte raak. DOVO stond erbij en keek ernaar.
Mick van Moerkerk had de 0-4 op zijn schoen, maar voerde zijn solo te ver door en een lob van Serezo Fung A Wing kreeg niet de juiste hoogte om de DOVO doelman te verschalken. Gestuntel in de defensie van Ajax zorgde er voor dat DOVO nog voor het rustsignaal iets terug kon doen, tot grote vreugde van het talrijk opgekomen publiek.

De tweede helft kende eenzelfde start als bij het begin van de wedstrijd. Een schitterende pass van Jeremy van Eijsden bereikte Serezo Fung A Wing, die met een goeie loopactie en een boogbal voor de 1-4 aantekende. Een uitval in de 53e minuut zorgde voor de 1-5. Antonio Cvetkovic was niet zelfzuchtig en bood Giano Bonam een niet te missen kans.
Direct daarna wisselde Ajax. Perry Schoenaker en Mark Kaandorp kwamen in het veld voor uitblinker op het middenveld Glenn van Zoolingen en aanvoerder Rodney Weverling die binnenkort zijn 100e officiële wedstrijd voor Ajax gaat spelen.
Onoplettendheid bij Ajax zorgde er voor dat de geluidsman van DOVO nogmaals de volumeknop wijd open kon draaien, een oorverdovend geluid schalde uit de luidspeakers bij de 2-5.

Nog geen minuut later was het verschil weer vier treffers. Cvetkovic plaatste de bal vanaf de linkerkant diagonaal in het doel (2-6). Op aangeven van Fung A Wing maakte Cvetkovic er 2-7 van.
Het laatste kwartier zette DOVO alle deuren open. Mick van Moerkerk begon op eigen helft een solo die eindigde op de achterlijn en na vijf verdedigers omspeelt te hebben gaf de rappe aanvaller Fung A Wing de kans om 2-8 binnen te tikken.

Yaacoubi kwam de met kramp overvallen Joël Silooy vervangen en stofzuiger Bas Vellema verliet het veld voor Haci Bulut. De mooiste treffer van deze middag viel in de 90e minuut: Serezo Fung A Wing vond topscoorder Antonio Cvetkovic die met een geplaatste bal de doelman van DOVO voor de negende keer naar het net liet gaan en zijn vierde treffer van de middag aantekende.

Fotografie: Rob van Vliet Fotografie: Rob van Vliet