Menu
Ajax Zaterdag 2 kampioen !!

Ajax Zaterdag 2 kampioen !!

Ajax Zaterdag 2 is afgelopen zaterdag voor de tweede achtereenvolgende keer kampioen geworden van de Reserve Hoofdklasse A na een 0-1 overwinning op Swift 2. De ploeg van trainer Dennis van der Wal is nu al 23 maanden ongeslagen.

Op een ijskoud sportpark aan het Olympiaplein voltrok zich voor de kleumende toeschouwers een spannende wedstrijd, die in een ware thriller eindigde .

In de tweede minuut gaf ex-Ajacied Terry Klokkemeijer -nu uitkomend voor Swift- het visitekaartje af hoe Swift Ajax wilde bespelen door Rodney Weverling vol op de achillespees te raken. Gelukkig kon de aanvoerder van Ajax verder. De eerste mogelijkheid was voor Swift, maar de lob van Thomas Goebel ging over de lat. In de vijftiende minuut ontstond er een hachelijke situatie voor het Ajax doel. Op slechts vijf meter kreeg Swift een vrije trap te nemen, de ingeschoten bal ging hoog over.
Na 22e minuten kreeg Ajax drie corners op rij te nemen, maar telkens kon de verdediging van Swift redding brengen. Ajax kwam op het half uur beter in het spel. Eeen schot van Glenn van Zoolingen ging recht in de handen van de Swift doelman en even later moest hij redding brengen op een kopbal van Antonio Cvetkovic. Aan de andere kant moest Danny Been zich strekken om stompend een bal uit zijn doel te houden.

Jeremy van Eijsden zag zijn indraaiende vrije trap naast gaan en op slag van rust had Jeroen Halsema van Swift de openingsgoal op zijn schoen, maar tot afschuw van alles dat Swift een goed hart toe droeg, huppelde de bal naast het doel van Ajax.

In de tweede helft was het nog maar één ploeg die aanspraak mocht maken op de overwinning. Ajax ging voor de winst en Swift werd tot verdedigen gedwongen. Toch moest de ploeg van trainer Dennis van der Wal alert blijven op de gevaarlijke counters van Swift en keeper Danny Been hield Ajax in de wedstrijd door twee keer schitterend te redden.
Haci Bulut kwam Melvin de Groot vervangen. Ajax belegerde de verdediging van Swift, echter de bal wilde er maar niet in. Glenn van Zoolingen kopte van dichtbij over de lat en Antonio Cvetkovic kegelde de bal snoeihard tegen de onderkant van de dwarsligger.

De wedstrijd stevende op een gelijkspel af, maar in de allerlaatste seconde van de wedstrijd pakte Ajax de volle winst die nodig was om voor de tweede keer achtereen kampioen te worden. In een onoverzichtelijke situatie zou de bal over de lijn in het doel zijn gegaan. Alles wat Ajax was juichte, alleen de scheidsrechter gaf niet zijn goedkeuring aan de treffer waarna uiteindelijk Glenn van Zoolingen de bal alsnog over de lijn drukte (0-1). Een geweldige vreugde-explosie ontspon zich op het veld, waarna er niet meer werd afgetrapt. Eindstand 0-1.

Daarna waren er mooie woorden van Ajax voorzitter Hennie Henrichs die de geblesseerde aanvoerder Dennis van der Welle de kampioenschaal overhandigde. De aanwezige bestuursraad zette de dolgelukkige spelers in de bloemen, waarna het voltallige gezelschap zich naar de Toekomst verplaatste waar de spelers onder de tonen van ‘We are the champions’ onder het genot van een hapje en een drankje werden ontvangen.

Fotografie: Rob van Vliet Fotografie: Rob van Vliet