Menu
Ajax Zaterdag 2 niet voorbij Spakenburg

Ajax Zaterdag 2 niet voorbij Spakenburg

Ajax zaterdag 2 heeft vanmiddag in het voorprogramma voor de Spakenburgse derby niet kunnen winnen van het reserveteam van de ‘Blauwen’: op de Westmaat werd het 3-3.

In aanloop naar de moeder aller derby’s tussen Spakenburg en IJsselmeervogels aan de Westmaat speelde Ajax teleurstellend 3-3 gelijk tegen Spakenburg na drie keer voor gestaan te hebben. Het team van trainer Dennis van der Wal begon voortvarend. Bij de eerste de beste aanval van de Amsterdammers was het gelijk raak. Rodney Weverling vond aan de linkerkant Antonio Cvetkovic die gaf een strakke bal voor de goal van de 17-jarige doelman Lorenzo Hop, maar tegen de inzet van Dennis v/d Welle had de doelman geen antwoord, 0-1. Een bliksemstart voor Ajax vroeg in de wedstrijd.

Nog binnen het kwartier hadden de Amsterdammers de wedstrijd kunnen beslissen. Een twee tegen een uitval werd niet goed uitgevoerd en even later ontging de scheidsrechter een handsbal binnen het strafschopgebied. Aanvoerder De Graaf van de “Blauwen” sloeg de bal weg voordat Ajax gevaarlijk kon worden. In de 38e minuut deed Spakenburg iets terug. Een listig genomen vrijetrap plofte boven op de lat bij Ajax, gevolgd door een cornerbal voor Spakenburg. Over en weer shirtje trekken bestrafte de scheidsrechter met een penalty voor Spakenburg en dit buitenkansje lieten ze zich niet ontnemen, 1-1. Kort voor het rustsignaal kwam Ajax toch weer aan de leiding. Een goed uitgevoerde aanval via Rodney Weverling en Dennis v/d Welle belandde voor de voeten van Melvin de Groot en die vond met een harde schuiver in de verre hoek het net. Dit zorgde voor een 1-2 ruststand.

Spakenburg begon de tweede helft furieus. Een corner in de 47e minuut zeilde over alles en iedereen heen en de volkomen vrijstaande Spakenburg spits Mitch v/d Vlist kopte raak, 2-2. Ajax kon wederom opnieuw beginnen om op voorsprong te komen en dat deed het ook. In de 51e minuut was er een flitsende aanval van Ajax, Dennis v/d Welle bezorgde de bal bij Antonio Cvetkovic die kapte nog een verdediger uit en schoot raak, 2-3.
Even later kwam Ajax goed weg. Een hard ingeschoten bal ging via de onderkant van de lat het veld weer in. Goed doorzetten van Glenn van Zoolingen zorgde er voor dat de inzet van Dennis v/d Welle voorlangs het doel ging en een kopbal van de ingevallen Perry Schoenaker kreeg niet voldoende kracht mee na een indraaiende vrijetrap van Jeremy van Eijsden.

Opgezweept door het publiek trokken de Spakenburgers nog eens ten aanval. In de zeventigste minuut kon er een aanvaller van de Spakenburgers tussen twee Ajax verdedigers op randje buitenspel doorgaan, tergend langzaam verdween de bal over Ajax doelman Danny Been het doel in, 3-3. De slotconclusie mag zijn dat Ajax kostbare punten had laten liggen en Spakenburg hun eerste puntje mocht koesteren.

Fotografie: Rob van Vliet Fotografie: Rob van Vliet