Menu
Ajax Zaterdag 2 nipt door in de beker

Ajax Zaterdag 2 nipt door in de beker

Ajax Zaterdag 2 heeft afgelopen weekend de volgende ronde van de districtsbeker bereikt door met 3-2 te winnen van DOVO 2.

Doordat er maar liefst vijftien selectiespelers geblesseerd waren, moest trainer Laurens ten Heuvel flink puzzelen om een representatief elftal op de been te brengen voor de bekerwedstrijd tegen DOVO. De coach had zelf ook zijn kicksen aangetrokken om in geval van nood te kunnen invallen. Verder werden onder andere Arafath Heuvel (38) en Paul Michielsen (35) van het derde en de veteranen geleend.
Of het aan de routiniers lag zullen we nooit weten, maar Ajax begon prima aan het duel. Al na een paar minuten kon Daan van Huffel een schot lossen op het doel van de keeper van DOVO, maar zijn poging kon onschadelijk worden gemaakt. Het was uitstel van executie, want al in de tiende minuut was het al raak. Jack van Moerkerk speelde de bal in de diepte en Arafath Heuvel was de verdediging te snel af (1-0).

Bijna werd het daarna nog 2-0 toen Jeremy van Eijsden een prachtige pass verzond op Perry Schoenaker, maar de blonde middenvelder schoot naast. Hierna was Ajax echter uitgeraasd en kon DOVO beter in de wedstrijd komen. Het doelpunt viel dus aan de andere kant. Na een overtreding van Paul Michielsen schoot een speler van DOVO de bal achter keeper Coonen. (1-1).

Na een half uur dacht Perry Schoenaker aan een penalty toen hij neer ging in het strafschopgebied, maar scheidsrechter Nefkens besliste anders.
Vlak voor rust scoorde DOVO weer toen een aanvaller de bal over de uitgekomen Marc Coonen wipte (2-1). Zo kreeg Ajax te weinig in de eerste helft doordat het te slordig met de kansen omsprong en bleken de Veenendalers veel effectiever.

Na de pauze bleef de gemiddelde leeftijd van Ajax weer gelijk doordat de 35-jarige Samuelson Carvalho de Mello inviel voor de even oude Paul Michielsen. Perry Schoenaker zakte hierbij een linie terug, waardoor de ploeg nog aanvallender werd. Deze moedige strijdwijze werd al snel beloond toen Daan van Huffel aan de buitenspelval ontsnapte en de gelijkmaker achter keeper Elrik Bos schoot. Het duel bleef levendig en ook DOVO kreeg kansen, zo schoot een speler na een kwartier de bal vlak naast.
Ook de Amsterdammers kregen mogelijkheden. Jeremy van Eijsden schoot een vrije trap naast na een overtreding op Jack van Moerkerk. Vijf minuten voor tijd kwam DOVO bijna op voorsprong toen een speler in het strafschopgebied kon schieten, maar doelman Coonen redde bekwaam.

In de slotfase wilden beide teams het duel beslissen en daardoor zagen de toeschouwers een levendige einde van de wedstrijd. Perry Schoenaker kon een vrije trap van Jordi Roedoe vrij op het doel koppen en DOVO vuurde een aantal afstandsschoten af. Een grote kans had Daan van Huffel die een voorzet van Dennis Wey op de lat schoot. Jack van Moerkerk kon daarna ook het duel beslissen, maar de hardwerkende middenvelder kon z’n hoofd niet goed tegen de bal krijgen.
Waar iedereen zich al opmaakten voor penalty’s, bleek dat hij buiten Dennis Wey had gerekend. Na een scrimmage voor het doel passeerde hij de keeper voor de 3-2 voorsprong. DOVO perste er nog een slotoffensief uit en zette de verdediging van de thuisploeg onder druk. Toch vielen er geen doelpunten meer en zo behaalde het gehavende Ajax een nuttige bekeroverwinning.

Fotografie: Rob van Vliet