Menu
Ajax Zaterdag 2 op titelkoers

Ajax Zaterdag 2 op titelkoers

Middels een 1-5 zege op CSW 2 heeft Ajax Zaterdag 2 de wedstrijd voor het uitzoeken waarin het kampioen wil (en kan) worden. Hoewel de ruststand enigszins verrassend was (1-0), wist Ajax na rust binnen tien minuten orde op zaken te stellen door drie doelpunten. Uiteindelijk kwamen daar nog twee bij.

De vraag is niet of Ajax zat 2 kampioen wordt, maar wanneer. Met een 1-5 overwinning op CSW en punten verlies van de achtervolgers is de voorsprong nu opgelopen tot 14 punten met nog 6 wedstrijden te spelen..

De wedstrijd tegen CSW was er een van aanvallen en verdedigen. Ajax bepaalde het spel, de ploeg uit Wilnis beperkte zich met achteruit lopen en de ballen zo ver als mogelijk over de lijnen te schieten. De Amsterdammers gingen in het trage tempo van CSW mee en liepen zich keer op keer vast op een muur van verdedigers. En wat zo vaak in een wedstrijd gebeurt, geschiedde nu ook: uit een van de spaarzame uitvallen van CSW was het gelijk raak. Danny Been kon de ingeschoten bal nog stoppen, maar was op de rebound kansloos (1-0).

Ajax kreeg genoeg kansen in de eerste helft, maar steeds was er een been van een CSW speler die de gelijkmaker in de weg stond. Mick van Moerkerk ondernam een solo maar strandde op een woud van benen. Kopballen van Van der Welle en Cvetkovic gingen over en naast en een afstandsschot van Vellema scheerde over de lat. Op slag van rust redde de CSW doelman op een inzet van Yaacoubi, ruststand 1-0.

Vanaf de aftrap van de tweede helft tapte de ploeg van trainer Dennis van der Wal uit een ander vaatje: het tempo ging omhoog. de bal ging lekker rond en CSW kon niet meer uit het eigen strafschopgebied komen.
Het wachten was op doelpunten. Eerst schoot Cvetkovic nog gehaast over, maar in de 48e minuut tekende superspits Van der Welle de gelijkmaker aan op aangeven van Glenn van Zoolingen. Nog geen minuut later kwam Ajax op voorsprong. Cvetkovic kapte zich schitterend vrij op de rand van de 16 meter en tegen zijn inzet had de CSW doelman geen antwoord (1-2).

Ajax was nu los en raasde over CSW heen. Binnen 7 minuten scoorde Ajax voor de derde keer. Opnieuw was het Cvetkovic die de bal tegen het net knikte na een uitstekende voorzet van Yaacoubi (1-3). Direct was het voor Ajax de aanleiding om te gaan wisselen. Iin de 60e minuut kopte Van Zoolingen uit een corner van Yaacoubi raak (1-4). De mooiste goal van de wedstrijd maakten de gasten in de 70e minuut. een aanval met Jahmill Flu, Van Zoolingen en Van Moerkerk in de hoofdrollen met één keer raken werd verlengd door Van der Welle die de mee opgekomen Vellema bediende met een simpele voetbeweging. De robuuste verdediger haalde genadeloos uit en scoorde de 1-5. Een eenvoudige overwinning voor Ajax en zo blijft de ploeg op titelkoers.

Fotografie: Rob van Vliet Fotografie: Rob van Vliet