Menu
Ajax Zaterdag 2 op titelkoers

Ajax Zaterdag 2 op titelkoers

Ajax zaterdag 2 heeft zaterdag met 5-0 gewonnen van FC Breukelen 2 en kan over twee weken bij Swift 2 de titel prolongeren.

Ajax zaterdag 2 heeft een eenvoudige 5-0 overwinning behaald op Breukelen 2. Door deze overwinning kan Ajax bij winst op Swift 2 over 14 dagen de titel prolongeren. Bij elk ander resultaat is men afhankelijk van de uitslag bij Spakenburg 2-Volendam 2.
Tegen Breukelen is Ajax geen moment in gevaar geweest. Al in de derde minuut had Ajax op voorsprong kunnen komen. Een gekraakt schot van Mark Kaandorp kreeg veel effect mee en dreigde onder de lat te verdwijnen, maar de doelman van Breukelen kon nog redding brengen. Het wachten was op de openingstreffer.

Een afstandsschot van Patrick van Dijk verdween recht in de handen van de doelman en aan de andere kant ging een geplaatste bal van ex-Ajacied Giovanni Piqué rakelings naast.
In de 25e minuut kwam Ajax op een 1-0 voorsprong: een pass over 40 meter van Bas Vellema bereikte Antonio Cvetkovic, die nam de bal schitterend aan en met een vloeiende beweging plofte de bal in de uiterste hoek.

Mick van Moerkerk incasseerde even later een gele kaart van de prima leidende scheidsrechter Marcel Dijkstra. In de 37e minuut kreeg Ajax een vrijeschop te nemen, Patrick van Dijk belaste zich met deze klus en zijn schot spatte op de lat uiteen.
Kort voor het rustsignaal kwam Ajax op een 2-0 voorsprong, een diepte pass van Mark Kaandorp kwam bij Mick van Moerkerk en uit een moeilijke hoek lobte hij de bal over de uitgelopen doelman van Breukelen heen. Mouchine el Yaacoubi gaf kort voor zijn wissel nog een uitstekende voorzet, maar de ingekopte bal van Cvetkovic trof geen doel: ruststand 2-0.

De tweede helft gaf eenzelfde beeld: een heerlijk aanvallend Ajax en een Breukelen dat bij vlagen volkomen weggespeeld werd door de Amsterdammers. In de 57e minuut was Cvetkovic dichtbij de 3-0. Na een steekpass van Arlymar Lourens kon de Ajax spits alleen doorgaan, maar strandde op de doelman. Even later was Cvetkovic toch trefzeker: nu omspeelde hij de keeper na een slim passje van Jeremy van Eijsden.
Het verzet van Breukelen was gebroken na deze treffer, de ingevallen wissels bepaalden daarna het verloop van de wedstrijd.

Jack van Moerkerk maakte de 4-0 na een fraai één-tweetje met Patrick van Dijk. De sterk invallende Perry Schoenaker was met zijn kopbal dichtbij de 5-0: de doelman kreeg de bal niet onder controle en wie anders dan Cvetkovic was er snel bij om de bal over de doellijn te duwen (zijn 3e van de middag en 25e treffer in de competitie).
Jeremy van Eijsden was nog dichtbij de 6-0, zijn vrije trap ging echter rakelings naast de paal. Een simpele overwinning dus voor Ajax dat soeverein aan de leiding gaat in de reserve hoofdklasse A.

Fotografie: Rob van Vliet Fotografie: Rob van Vliet