Menu
Ajax Zaterdag 2 pakt eerste periodetitel

Ajax Zaterdag 2 pakt eerste periodetitel

Ajax zaterdag 2 heeft vandaag middels een 2-5 overwinning tegen Odin’59 de eerste periodetitel opgeëist.

Odin’59 2 en Ajax Zaterdag 2 hebben er vanmiddag een spectaculaire wedstrijd van gemaakt die uiteindelijk fors door de Amsterdammers werd gewonnen. De laatkomers kwamen vandaag bedrogen uit: binnen een kwartier waren er al vier doelpunten gescoord….
Na de aftrap door Ajax wist Rodney Weverling met een fraai afstandsschot al snel zijn team op voorsprong te brengen. Lang kon Ajax niet genieten van deze voorsprong, want Odin’59 scoorde meteen tegen (1-1).

Ajax was door deze tegenslag niet uit het veld geslagen. Uit een penalty wist Dennis van der Welle te scoren en ook een paar minuten later was het raak voor de aanvoerder (1-3). Jack van Moerkerk had de score moeten opvoeren, maar alleen voor de keeper kapte en draaide de aanvaller te lang en wist de goalie niet te passeren.

Ook was er pech voor Ajax: de wederom hardwerkende Bas Vellema viel met een enkelblessure uit, Joel Silooy kwam hem vervangen. Vlak voor rust viel toch de 1-4 door een geplaatst schot in de bovenhoek door Antonio Cvetkovic.

In de tweede helft wisselde trainer Dennis van der Wal Melvin de Groot voor Giano Bonam. Na de pauze zakte Ajax wat in en liet Odin’59 komen, zonder dat de thuisploeg echt grote kansen kreeg. Na een uur spelen kreeg Dennis van der Welle de bal niet goed mee op weg naar het doel van Odin’59. Daarna kreeg de thuisploeg een vrije trap: de ingeschoten bal wordt op de lijn gered door Michiel Foppen. Een kwartier voor tijd is het raak aan de andere kant: een diepe bal op Dennis van der Welle betekent de 1-5. Odin’59 deed nog wel iets terug, waardoor de eindstand op 2-5 kwam.

Fotografie: Rob van Vliet Fotografie: Rob van Vliet