Menu
Ajax Zaterdag 2 speelt gelijk met 2-2

Ajax Zaterdag 2 speelt gelijk met 2-2

Koploper Ajax zaterdag 2 heeft vanmiddag op De Toekomst tegen stadgenoot Swift 2 met 2-2 gelijkgespeeld.

Ajax heeft twee kostbare punten laten liggen tegen Swift en verloor ook na precies één jaar onafgebroken op de eerste plaats gestaan te hebben de koppositie.
In de reserve Hoofdklasse A voert Volendam nu met 1 punt meer de ranglijst aan.
De ploeg van trainer Dennis van der Wal had op het kletsnatte kunstgras veld de gehele wedstrijd een veldoverwicht, maar zag in de uitblinkende Swift doelman Job Pek een sta in de weg.

In de 9e minuut keek Ajax al tegen een achterstand aan: een hoge voorzet werd niet goed beoordeeld en door Jeroen Halsema bij de tweede paal binnen gekopt 0-1.

Binnen twee minuten had Ajax op gelijke hoogte kunnen komen: het enige slippertje van de Swift doelman kon echter niet afgestraft worden en daarna groeide de keeper tot grote hoogte.
Een kopbal van Antonio Cvetkovic ging rakelings over en een fraaie aanval van Ajax, opgezet door Giano Bonam, belandde voor de voeten van Dennis v/d Welle. Een verdediger kreeg er nog een teen tegenaan om de bal buiten de doelpalen te houden en een schot van Melvin de Groot spatte op de vuisten van de keeper uiteen.

Een snelle counter met een venijnig schot in de hoek van Swift moest door Ajax keeper Roy Grinwis onschadelijk gemaakt worden. Op slag van rust kwam Ajax verdiend op gelijke hoogte: een schitterend genomen vrije trap van expert Jeremy van Eijsden draaide via de binnenkant van de paal het doel in. 1-1 ruststand.

De wandeling over de parkeerplaats heen en terug in de rust, had Ajax geen goed gedaan. In de 47e minuut kwam Swift opnieuw aan de leiding: in de kluts kwam de bal voor de voeten van Jeroen Halsema die haalde uit en de bal verdween in de kruising bij Ajax (1-2).
De thuisploeg kon weer opnieuw beginnen: een vrije trap van Bas Vellema verdween in het zijnet. Een crosspass van Rodney Weverling in de 50e minuut bereikte Melvin de Groot, die gaf een afgemeten voorzet op Antonio Cvetkovic die raak kon koppen (2-2).
Het bleef eenrichtingsverkeer richting het doel van Swift, echter de keeper gaf geen krimp. Een vliegend schot van Melvin de Groot had een beter lot verdiend. Na vier weken blessureleed maakte Siver Abdulrahman zijn rentree in het elftal. De eindstand bleef echter 2-2.

Fotografie: Rob van Vliet Fotografie: Rob van Vliet