Menu
Ajax Zaterdag 2 start competitie met zege

Ajax Zaterdag 2 start competitie met zege

Regerend kampioen Ajax Zaterdag 2 is de nieuwe competitie goed gestart: tegen IJsselmeervogels werd een terechte 3-0 overwinning behaald.

Ajax had aan één helft genoeg om IJsselmeervogels op een 3-0 nederlaag te trakteren.
De “rooien” van de Westmaas werden in de eerste helft volledig overlopen door een goed spelend Ajax. Na vijf minuten kwam de thuisploeg op een 1-0 voorsprong. Een uitstekende crosspass van Mark Kaandorp bereikte Dennis v/d Welle, die kapte zijn directe tegenstander uit en gaf een afgemeten voorzet af op Glenn van Zoolingen. De van Volendam over gekomen middenvelder knikte bij de tweede paal schitterend in, 1-0.

Het was eenrichtingsverkeer op het doel van de IJsselmeervogels. Een vrije trap van de behendige Hassan Aansi verdween rakelings naast de paal en een actie van Joe Lamptey belandde in het zijnet. Het was een wonder dat het slechts 1-0 stond na 20 minuten spelen. Een schot van Antonio Cvetkovic werd tot opluchting van IJsselmeervogels doelman de Harder van de doellijn weggehaald. De eerste doelpoging van IJsselmeervogels viel na dertig minuten te noteren. De ingeschoten bal werd goed verwerkt door Ajax doelman Roy Grinwis.

Een schoonheid van een doelpunt voor Ajax viel in de 39e minuut: Glenn van Zoolingen onderschepte een bal op het middenveld en in een vloeiende beweging kwam de bal bij Dennis v/d Welle die in één keer Antonio Cvetkovic vrij voor de keeper zette. De sterke Ajax spits wist hier wel raad mee een schoof de bal onder de doelman door, 2-0. Dit was tevens de ruststand.

De tweede helft was iets minder van kwaliteit. Ajax hoefde niet meer zo nodig, koesterde de voorsprong en IJsselmeervogels was niet bij machte om de solide Ajax verdediging in verlegenheid te brengen. Beide trainers maakten gebruik van de nieuwe regeling om per wedstrijd vijf wissels te gebruiken.

Het ritme stokte door de vele wissels, maar in de 87e minuut speelde invaller Perry Schoenaker zich knap vrij en gaf een slim passje op Patrick van Dijk. Die begon aan een indrukwekkende solo langs een aantal verdedigers om te besluiten met een bekeken schuiver in de hoek, 3-0. Dit was ook de eindstand van de eerste wedstrijd in de nieuwe competitie.

Fotografie: Rob van Vliet Fotografie: Rob van Vliet