Menu
Ajax Zaterdag 2 wint derde competitiewedstrijd op rij

Ajax Zaterdag 2 wint derde competitiewedstrijd op rij

Ajax zaterdag 2 heeft ook de derde competitiewedstrijd winnend afgesloten. Op De Toekomst werd Huizen 2 met 5-3 verslagen.

Ajax – Huizen was een doelpuntrijke wedstrijd, waarmee de Amsterdammers uiteindelijk het minst tevreden mee mogen zijn. Het veldspel was slordig, de passes waren dikwijls te kort of achter de man gespeeld, het tempo lag te laag en achterin werd men op snelheid geklopt door de rappe aanvallers van Huizen. Trainer Dennis van der Wal moest nog voor de aftrap zijn achterhoede wijzigen: Mark Kaandorp moest in de warming up afhaken met een blessure, zijn vervanger was Walter Jaspers.

In de achtste minuut had Ajax een vloeiende aanval op het doel van Huizen die werd afgefloten wegens buitenspel. Huizen counterde direct en Rodney Weverling moest ten koste van een corner redding brengen. Vanuit deze corner kwam Huizen op een 0-1 voorsprong. Dit had het sein moeten zijn voor de Amsterdammers om de zaken wat beter aan te pakken. De verdediging van Huizen, met aan het hoofd routinier Ervin Lee (39), bleef gemakkelijk overeind. Toch kwam Ajax op gelijke hoogte. Een schitterend genomen vrije schop van Jeremy van Eijsden krulde fraai over de muur en de stand was weer gelijk, 1-1.
Bas Vellema zag daarna zijn schot op de vuisten van doelman Smallenburg uit een spatten. Na 29 minuten kreeg Ajax opnieuw een vrije schop te nemen. Nu was het Patrick van Dijk die de doelman kansloos liet, 2-1.

Ajax probeerde door te drukken. Schoten van Mick van Moerkerk en een kopbal van Antonio Cvetkovic gingen echter over en naast. Aan de andere kant greep de achterhoede te slap in, maar de lob van Veirano Slager was te laag om doelman Danny Been te verschalken. Op slag van rust haalde Melvin de Groot vanaf de linkerkant nog eens verraderlijk uit, doelman Smallenburg tikte de bal echter onder de lat vandaan.
In de 43e minuut ondernam Glenn van Zoolingen nog een solo, besloten met een zondagsschot en bracht Ajax op een 3-1 voorsprong. Siver Abdulrahman moest daarna met een vervelende enkelblessure het veld verlaten, zijn vervanger was Erik Smits.

De tweede helft was amper drie minuten onderweg en Antonio Cvetkovic kapte zich fraai vrij in de 16 meter. Op zijn schot had de doelman van Huizen geen antwoord, 4-1. Geen vuiltje meer aan de lucht dacht men bij Ajax. De buit was binnen. Het tegendeel was waar. Huizen rechtte de rug en trok ten aanval over de rechterkant, de verdediging van Ajax werd op snelheid geklopt en hard en hoog joeg de Huizenspits de bal tegen het net, 4-2.

Keer op keer doken de Huizen aanvallers vrij voor doelman Danny Been op, die loste de één op één situaties echter goed op. Na zestig minuten spelen mocht Huizen een terechte strafschop nemen na een overtreding binnen het strafschopgebied. Ook nu kwam Danny Been als overwinnaar uit de strijd door de bal te stoppen.
Joël Silooy kwam Walter Jaspers vervangen in de verdediging, In de 68e minuut werd de complete achterhoede van Ajax uitgespeeld. De aanvaller van Huizen Yaakoubi kon ongehinderd inkoppen, 4-3. Ajax wisselde nogmaals: Giano Bonam en Jack van Moerkerk kwamen in het veld voor Antonio Cvetkovic en Melvin de Groot.

Amper twee minuten in het veld bracht Jack van Moerkerk op aangeven van broer Mick Ajax de stand op 5-3. Het doelpunt werd gevolgd door wederom een strafschop voor Huizen in de 76e minuut. Jeremy van Eijsden zou volgens scheidsrechter Bas de Haan hands gemaakt hebben. Na de balafdruk op de wang van de Ajax verdediger geconstateerd te hebben, kwam de leidsman op zijn beslissing terug, tot grote verontwaardiging bij Huizen.
Perry Schoenaker kwam de moe gestreden Bas Vellema vervangen en kreeg nog een mogelijkheid om te scoren en kort voor het einde redde wederom Danny Been één op één met een aanvaller van Huizen, zodat Ajax ook in zijn derde wedstrijd ongeslagen bleef en fier aan kop van de ranglijst gaat.

Fotografie: Rob van Vliet Fotografie: Rob van Vliet