Menu
Ajax Zaterdag 2 wint in IJsselstein

Ajax Zaterdag 2 wint in IJsselstein

Tegen promovendus IJFC 2 heeft Ajax Zaterdag 2 -zonder zelf groots te spelen- een gemakkelijke overwinning behaald.

Op het gezellige sportpark Groenvliet begon promovendus IJFC afwachtend tegen Ajax. De eerste kans was echter wel voor de thuisclub, maar de inzet ging naast. Na vijf minuten kreeg Ajax een vrije trap die door Jeremy van Eijsden niet verzilverd werd, ook een vrije trap van de andere flank door Melvin de Groot kon niet ingekopt worden.

Ajax bleef in de aanval en IJFC kan sporadisch gevaarlijk worden. In de 20e minuut komt Ajax op voorsprong als Dennis vd Welle na goed voorbereidend werk van Joey Lamptey kon scoren. Hierna voerden de Amsterdammers de druk op: Melvin de Groot en Stijn Meijers kregen schotkansen, maar konden de score niet opvoeren, waardoor altijd nog het gevaar van een succesvolle IJsselsteinse counter aanwezig was.
Hierna viel het spel van Ajax wat weg, maar vlak voor rust kwam de snelheid weer wat terug en waren er wat mogelijkheden uit corners, maar Stijn Meijers en Perry Schoenaker waren niet in staat de doelman van IJFC niet passeren.

De eerste kans na rust was voor de thuisploeg. De IJsselsteiners waren beter uit de kleedkamer gekomen, maar Ajax kwam toch op 0-2: Joey Lamptey omspeelde de keeper en kon de bal in het verlaten doel schieten. Vlak daarna kwam IJFC terug in wedstrijd als een spits een voorzet van de zijkant ongehinderd kan inschieten.

Na deze tegenvaller haalde Ajax niet meer z’n normale niveau en was het wachten op de bevrijdende derde treffer. Deze werd gemaakt door Alex Liefhebber, die een slippertje in de verdediging van IJFC koelbloedig afstrafte. De wedstrijd was beslist, zeker toen invaller (en nieuweling) Yaacoubi iedereen eruit liep en via de paal de eindstand op 1-4 bracht.
Volgende week is er geen competitie en kan Ajax zich dus voorbereiden op de bekerkraker tegen Chabab.

Fotografie: Rob van Vliet Fotografie: Rob van Vliet