Menu
Ajax Zaterdag 2 wint van GVVV

Ajax Zaterdag 2 wint van GVVV

Ajax zaterdag 2 heeft vanmiddag gewonnen van GVVV 2. Op De Toekomst werd het 3-1 voor de mannen van trainer Dennis van der Wal.

De wedstrijd begon goed voor Ajax. Al in de eerste minuut was er een kans voor Joey Lamptey. Wat volgde was een rommelige fase met veel overtredingen van beide kanten. In de twaalfde minuut is het raak, een voorzet van Dennis wordt door Lamptey in het doel geschoten, 1-0.

Ondanks de achterstand blijft GVVV volharden in de tactiek veel mensen achter de bal en diepe ballen op de snelle spitsen. Ajax moest achterin dus opletten en merkte dat in de 26e minuut als er balverlies wordt geleden en een middenvelder van GVVV op het doel van Roy Grinwis schiet. De doelman hoeft echter niet in actie te komen. Hierna volgt een leuke fase met kansen voor beide doelen. Voor Ajax kan Antonio Cvetkovic echter niet scoren.

Dat geldt ook voor GVVV dat na een scrimmage voor de goal van Ajax voor open goal naast schiet. De thuisploeg wordt slordiger en moet wat kansjes weggeven. Aan de andere kant heeft Ajax natuurlijk ook snelle spitsen en dat laat de behendige Jack van Moerkerk zien als hij de keeper probeert te omspelen maar daar niet in slaagt. Een pass op de vrijstaande Lamptey was wellicht een betere optie geweest. Die laatste kreeg nog een grote kans vlak voor rust, maar schiet onbeheerst naast: rust 1-0.

Vlak na de hervatting weet Lamptey zijn snelheid te benutten, maar zijn voorzet komt achter de ingelopen Dennis v/d Welle. Vijf minuten na rust is het wel raak aan de andere kant en komt GVVV op gelijke hoogte. Een tegenvaller voor de ploeg van trainer Dennis van der Wal. Ajax pakt de draad hierna weer op en een prima actie van Antonio zet Dennis v/d Welle vrij voor de keeper, die de inzet echter knap pareert. Ook GVVV laat van zich horen, maar een omhaal gaat ruimschoots naast.

Ajax wisselt dan aanvallend. Verdediger Silooy voor een middenvelder (Arlymar Lourens) en Melvin de Groot komt de moegestreden Lamptey vervangen. De Amsterdammers gaan voor de winst, maar moeten daarbij erg veel ruimte achterin prijsgeven. GVVV profiteert
daarvan met snelle uitvallen.

Ajax heeft in deze fase veel overtredingen nodig om het gevaar af te wenden. Twaalf minuten voor tijd komt Ajax weer op voorsprong: de snelle Melvin de Groot omzeilt de buitenspelval en maakt fraai de 2-1. GVVV is gebroken en geeft steeds meer ruimte weg. De Groot maakt hier gebruik van en via een fraaie lob over de keeper zorgt hij voor de bevrijdende 3-1. Een prima overwinning op een stug GVVV.

Fotografie: Rob van Vliet Fotografie: Rob van Vliet