Menu
Ajax Zaterdag 3 boekt kleine zege bij Swift

Ajax Zaterdag 3 boekt kleine zege bij Swift

Door een weergaloos doelpunt van Lloyd de Meza heeft Ajax vanmiddag koploper Swift zijn eerste nederlaag toegebracht. Het werd 1-0 (rust 0-0), waardoor het gat met de tegenstander van vandaag weer teruggebracht is tot vier punten.

Ajax en Swift maakten er een leuke wedstrijd van op De Toekomst en het spel golfde op en neer. Voor de thee waren de kansen redelijk gelijk verdeeld over beide teams en kwam Ajax goed weg met snoeihard schot van een der Swiftenaren die op de paal uiteenspatte.

Na de thee kwam Ajax al snel met een man minder te staan. John Hofwijks kreeg zijn tweede gele kaart, maar gek genoeg kreeg Ajax een soort extra adrenaline en Swift ging vanaf dat moment slordiger spelen. Na ruim een kwartier volgde het moment van de wedstrijd. Lloyd de Meza, in de rust ingevallen, lobde zowat op de achterlijn de bal over zijn tegenstander en schoot met zijn sterke linkerbeen vol in de verre hoek over de doelman van Swift heen, 1-0. Een prachtig doelpunt en dat brak de wedstrijd open. Swift moest nu komen en Ajax had het zwaar met tien man en geluk. Tot tweemaal toe stond de lat in de weg voor een treffer van Swift bij een schot en een vrije trap. Ajax trok uiteindelijk met veel inzet de drie punten over de streep en krijgt koploper Swift (en inmiddels medekoploper WVHEDW) weer in het vizier op vier punten.

Fotografie: Peter Liefhebber Fotografie: Peter Liefhebber