Menu
Ajax Zaterdag 3 wint derby

Ajax Zaterdag 3 wint derby

Ajax zaterdag 3 heeft vanmiddag gewonnen bij AFC 2 met 3-4. Doordat koploper WVHEDW verloor is de achterstand op deze ploeg nog “maar” vier punten.

Ajax startte sterk tegen AFC 2. De eerste 10 minuten leverde een eenzijdig spelbeeld op alsmede een treffer van Paul Reumer, 0-1. Daarna veranderde het wedstrijdbeeld en liep Ajax soms achter de feiten aan, hoewel er af en toe ook aardig gecombineerd werd. De 1-1 viel na een half uur spelen na slecht omschakelen van Ajax en de 2-1 viel, vlak erna, na een grove dekkingsfout. Bij een corner kon Carlos Hasselbaink volledig vrijstaand inkoppen. Nog voor rust kwam Ajax echter langszij toen Ajax de buitenspelval omzeilde. Marc Stuut en Daniel Gobel konden samen op de keeper aflopen, waarbij Stuut op het juiste moment de bal aan Gobel gunde, 2-2.

De tweede helft begon met een goal van AFC. De grensrechter van Ajax gaf echter buitenspel en de scheidsrechter nam uiteindelijk, na lang beraad, het signaal over. Het bleef 2-2. Ajax kwam wederom op voorsprong door een eigen doelpunt van een der AFC ‘ers. Hierna ging AFC met veel mensen op het middenveld spelen met veel positiewisselingen en probeerde de balvaste spitsen te bereiken. Dit lukte vaak. Bij een van de aanvallen werd wederom Hasselbaink bereikt en met een droge knal werd het 3-3. In de slotminuten werd het hectisch en bij een van de uitvallen van Ajax werd de bal verspeeld. Ronald de Boer wilde de bal terug spelen naar de back van AFC maar speelde de bal te hard en die bereikte de keeper. Deze nam de bal in zijn handen en de scheids vond dit een terugspeelbal. De vrije trap, die in tweeën moest, werd aangeraakt door Nicky van Kampen en vervolgens door Dennis Husers in de verre hoek gekruld. AFC protesteerde terecht, want de bal had nog geen omwenteling gemaakt voordat Husers de bal in het doel schoot. De, naar later bleek de winnende treffer, had dus niet mogen tellen maar de scheidsrechter keurde de goal toch goed, 3-4. Ajax kon zo drie punten bijschrijven.

Fotografie: Peter Liefhebber Fotografie: Peter Liefhebber