Menu
Ajax Zaterdag 3 wint topper

Ajax Zaterdag 3 wint topper

Door een doelpunt vlak voor rust van Lloyd de Meza heeft Ajax afgelopen zaterdag met 1-0 gewonnen van WVHEDW 2. Voorafgaand waren beide teams koploper, maar na dit resultaat neemt Ajax nu alleen deze rol op zich.

In eerste helft begonnen de gasten uit de Watergraafsmeer feller dan Ajax, maar gaandeweg de eerste helft ging de thuisploeg echter steeds beter voetballen, hetgeen de jonge tegenstander klaarblijkelijk verraste. WVHEDW kreeg een goede kopkans en er werd een doelpunt afgekeurd nadat doelman Rende Luitjes binnen het vijfmetergebied werd getorpedeerd. In de rust moest hij zich laten vervangen door Rene Waaksma.
Vlak voor rust waarschuwde goalgetter Lloyd de Meza WVHEDW eerst met een bekeken boogbal, die door de keeper van WVHEDW keurig over de lat werd getikt, alvorens hij de 1-0 aantekende met een fraai geplaatste bal. Hier voorafgaande zette de andere spits Daniel Gobel goed door na een diepe, lange bal die ongevaarlijk leek.
Op basis van het vertoonde spel konden de “oudjes” terecht met een voorsprong gaan rusten, terwijl de “jonkies” een ander plan moesten gaan bedenken. Na de thee bracht WVHEDW het tempo omhoog om zo Ajax murw te spelen, maar met name de defensie gaf geen krimp en de inzet van een ieder was uitmuntend.

Echt gevaarlijke kansen kreeg WVHEDW niet op, hoewel het meeste balbezit in hun voordeel was. Opvallend waren de vele afstandsschoten (ook in de eerste helft trouwens) die ver naast of over gingen. Ajax kwam nog sporadisch voor het doel hoewel de ruimtes enorm groot waren om er creatief mee om te gaan. In de slotfase werd nog een doelpunt van WVHEDW afgekeurd wegens buitenspel. Een zwaar bevochten zege was een feit. Ajax neemt zo een voorsprong van drie punten op de tegenstander van vandaag. Ondertussen staat Swift 2 op de derde plaats op vijf punten en is de tegenstander van komend weekend.

Fotografie: Peter Liefhebber Fotografie: Peter Liefhebber