Menu

Ajax Zaterdag begint competitie met zege

Ajax - Montfoort

Het seizoen 2001-2002 is voor het eerste zaterdagteam inmiddels van start gegaan. In de voorbereiding werden goede oefenwedstrijden gespeeld. Tegen zondaghoofdklasser KBV werd met 3-1 verloren, tegen zaterdaghoofdklasser Beursbengels werd het 1-1. In het Zilveren Pont toernooi werd gewonnen van De Volewijckers (4-1) en verloren van Blauw Wit met 3-2. Ook werd gespeeld in de eerste ronde van het bekertoernooi. Ajax was ingedeeld met Rapiditas en The Victory uit Weesp en won beide duels, respectievelijk met 7-0 en 19-0.

En dan startte op 1 september weer de nieuwe competitie. Daarin moest Ajax het thuis opnemen tegen Montfoort en deze ploeg is niet voor het eerste jaar de openingstegenstander.

Het werd een bijzonder leuke wedstrijd, waarin Ajax in de eerste helft de overhand had, maar waarin de gasten goed partij boden. De rust werd bereikt met een 1-0 stand door een doelpunt uit een vrije trap van Dennis Bogaard. Daarmee deed Ajax zichzelf te kort, want met name Arthur Vinkenoog legde een paar maal een medespeler de bal panklaar voor de voeten, maar zag zijn ploeggenoten helaas falen.

In de tweede helft toonde Montfoort aan zich niet direct bij een nederlaag neer te leggen en zij verschenen een paar maal gevaarlijk voor doelman Dennis van der Wal. Deze hield met zijn defensie het hoofd gelukkig koel. Voorin was het nog steeds een beetje zoeken naar de goede combinatie en verscheidene malen konden de bezoekers op het laatste moment een Ajax aanval onschadelijk maken.

Gelukkig wist zo'n tien minuten voor tijd Maikel Zinhagel de zege veilig te stellen. Hij verscheen na een goede 1-2 combinatie alleen voor de keeper en joeg de bal vervolgens steenhard tegen de touwen. In deze 2-0 stand kwam daarna geen verandering meer en dus haalde Ajax zijn eerste drie belangrijke punten binnen.

Verslag Wim H.