Menu

Ajax zaterdag begint met winst

De zaterdagamateurs van Ajax openden hun competitie met een 2-1 zege bij Zwaluwen '30. Ajax vertrok enigszins nerveus naar Hoorn, daar het team van nieuwe coach Bob de Klerk op een aantal plaatsen gewijzigd was ten opzichte van vorig seizoen. Ajax speelde echter een behoorlijke wedstrijd en nam met name achterin zeer weinig risico's.

Zwaluwen, traditioneel toch een lastige tegenstander, had bijzonder weinig in te brengen. Ajax nam in de tiende minuut verdiend de leiding. Uit een vrije trap op zo’n 18 meter van het doel krulde Cleon Banel de bal beheerst naar de verste hoek, buiten bereik van de Zwaluwen-doelman.

Het lukte Ajax echter niet direct verder afstand te nemen en het moest de tegenstander halverwege de eerste speelhelft zelfs naast zich dulden, toen Rogier Vink een aanval over links wilde onderscheppen en de bal daarbij ongelukkig achter zijn doelman Raymond Homoet werkte. Daardoor was het bij rust 1-1.

In de tweede helft speelde Ajax meer naar voren en daardoor kon Zwaluwen er steeds minder uitkomen. Toch moest er weer een vrije trap aan te pas komen, om Ajax aan een voorsprong te helpen. Aanvoerder Marc Geestman kogelde de bal van ruim 25 meter via de onderkant van de lat en de rug van de doelman in het doel.
Lenny Macnack kreeg kort daarna, via een mooie pass van Cleon Banel, een kans om de wedstrijd definitief te beslissen, maar zijn schot ging ver over. De Amsterdammers bleven verder wel makkelijk overeind.