Menu

Ajax Zaterdag besluit seizoen met remise

De zaterdagamateurs van Ajax sloten het seizoen af met een gelijkspel tegen ASWH: 1-1. Jamal Ahaddouch bracht Ajax op voorsprong. Vlak voor tijd wist de kampioen alsnog langszij te komen.

Na het beschamende verlies van vorige week tegen Barendrecht, wist trainer Bob de Klerk zijn manschappen weer met de neuzen in de juiste richting te krijgen. Iedereen was er op gebrand om de laatste wedstrijd van het seizoen goed af te sluiten. Ajax begon dan ook zeer geconcentreerd en gedisciplineerd aan de wedstrijd. Ook ASWH wilde de laaste wedstrijd goed afsluiten waardoor Ajax in het eerste kwartier weinig op de helft van de tegenpartij te vinden was.

De sterk spelende Mark Geestman moest dan ook een aantal keer als slot op de deur ingrijpen. Langzamerhand wist Ajax meer grip op de wedstrijd te krijgen doordat het middenveld wat compacter ging spelen. ASWH had hier geen antwoord op en was alleen nog maar gevaarlijk uit hoekschoppen en vrij trappen. In de 44ste minuut werd het dan ook terecht 0-1. Uit een snelle aanval wist Dick Krommenhoek met een afgemeten voorzet Jamal Ahaddouch voor het doel te bereiken, die op zijn beurt prachtig de bal in de korte hoek schoof.

Na de thee nam ASWH het heft in handen door een hoger tempo te spelen. Ajax werd wederom teruggedrongen en kon alleen nog maar op de counter spelen. Ajax kwam dan ook goed weg nadat een bal op de binnenkant paal weer het terug het speelveld in stuiterde. Het publiek zat dan ook te wachten op de gelijkmaker, deze viel dan ook in de 86ste minuut. Na een zeldzaam slippertje van Homoet (die verder een prima wedstrijd speelde) kon De Jong de 1-1 op het scorebord zetten. In de resterende vier minuten gebeurde er weinig meer en kon iedereen na het eindsignaal met een goed gevoel het veld verlaten.

Opstelling Ajax:

Raymond Homoet, Pierre Tosch, Michel Pirovano, Rivallino Sleur, Mark Geestman,
Aytekin Demirtas, Dick Krommenhoek (79. Orville Blankendal), Sirik Goeman, Tayron Dekker(83. Dilshan Fong), Danny Moinat (87. de Groot), Jamal Ahaddouch.