Menu

Ajax Zaterdag blijft net buiten de prijzen

Evenals in de thuiswedstrijd nam SDCP direct het heft in handen en Ajax had aanvankelijk wat moeite aan te klampen, mede doordat de passing niet al te goed verzorgd was. Daarna werd het weer een wedstrijd tussen twee gelijkwaardige ploegen en ontstonden wat kansen voor beide doelen. Tot aan het rustsignaal werd er echter niet gescoord door beide ploegen.

In de tweede helft kwam Ajax echter direct aan de leiding. Arthur Vinkenoog ontving de bal in het zestienmetergebied, maakte een sleepbeweging langs zijn directe tegenstander en zijn strakke voorzet werd vervolgens door Mark Geestman hard tegen de touwen gekopt.

SDCP begreep, dat er nu iets gebeuren moest en werd gevaarlijker. In de zestigste minuut leidde dat tot de gelijkmaker. De Ajax defensie stond iets te ver naar voren en plotseling viel een lang bal van de Putten-spelers in de vrije ruimte. De SDCP spits was sneller bij de bal, dan een van de verdedigers en met een strakke schuiver liet hij Marc Hogervorst kansloos.

Ajax had echter slechts vijf minuten nodig om orde op zaken te stellen. Jamal Ahaddouch kreeg op de rechterflank bij de middenlijn de bal, speelde deze over "de hele" naar de scherp opgestelde Arthur Vinkenoog, die vervolgens twee verdedigers uitkapte en de bal onhoudbaar tegen de touwen joeg (2-1).

Ondanks de kleine voorsprong kwam deze stand in het slot van de wedstrijd eigenlijk niet meer in gevaar. SDCP wilde met het oog op de nacompetitie geen risico's meer lopen en Ajax koesterde de voorsprong. Door dit resultaat eindigt Ajax dit jaar net buiten de prijzen op een vierde plaats en dat mag gezien de vele (zware) blessures toch wel een goed resultaat worden genoemd. Wim Heisterkamp

Verslag Wim H.