Menu

Ajax Zaterdag boekt eerste winst

De zaterdagamateurs van Ajax boekten hun eerste zege in de hoofdklasse. Op de Toekomst won Ajax met 1-0 van GVVV.

De thuisploeg begon goed en was regelmatig het voor het doel van de gasten te vinden. De handelingssnelheid was aanvankelijk echter te laag en de scherpte ontbrak om tot scoren te komen.

GVVV, dit jaar getraind door Herman Wijnands, hanteerde vooral de lange bal en daar had de Ajax-defensie steeds goed het oog in. Na een halfuur spelen nam Ajax dan toch de leiding. Een snelle aanval over rechts leidde tot een strakke, lage voorzet van Jamal Ahaddouch, waarna Dick Krommenhoek de bal in het dak van het doel joeg (1-0). Ajax kreeg daarna nog wat kansjes, maar voor rust werd er niet meer gescoord.

Dat had natuurlijk gevolgen voor de tweede helft. GVVV pompte iedere bal in de richting van het zestienmetergebied van Ajax en met name in het linker verdedigingsblok vielen zo af en toe wat gaten.

Maar doelman Dennis van der Wal trad steeds goed handelend op, of stuurde zijn verdedigers op tijd naar de plek des onheils, om een doorbraak te voorkomen. Slechts eenmaal werd hij geklopt, maar toen kreeg hij hulp van een van zijn ploeggenoten die de bal van de doellijn weghaalde. Ajax behaalde zo een kleine, maar verdiende overwinning.