Menu
Ajax Zaterdag boekt krappe zege in slotfase

Ajax Zaterdag boekt krappe zege in slotfase

Door een benutte penalty van Sergio Cameron vlak voor tijd heeft Ajax een moeizame doch kostbare zege geboekt op Sportlust ’46.

Vorig seizoen snoepte Sportlust ‘ 46 vier punten af van Ajax, traditioneel gezien is Sportlust een lastige tegenstander. Ajax nam zoals bijna gebruikelijk het heft in handen en al snel werden de contouren al zichtbaar wat er deze middag te zien zou zijn, Sportlust dat een muur optrok en Ajax dat deze muur moest slechten.

Ook werd al snel duidelijk dat de wedstrijd maar niet op gang kwam , goede aanvallen waren schaars en dus viel er voor de beide doelmannen niets te beleven. Ajax kon zelden openingen creëren en dus waren de vele aanval ‘s golven van de roodwitte brigade van trainer Logchies/ vd Wal te voorspelbaar en zo kon doelman Balk met gemak de ballen die hij kreeg pareren. De eerste helft bleef verstoken van noemenswaardige momenten .

De tweede helft kon dus alleen maar beter en dat zag er in het begin nog niet naar uit. Opnieuw was het Ajax dat het initiatief had, maar andermaal stranden vele hoopgevende aanvallen cq mogelijkheden vroegtijdig. Ajax kreeg in de 56e minuut hulp van Maarten Cieremans die een schot van Cameron bijna achter zijn eigen doelman kopte. Dit was wel het begin van de druk die Ajax opvoerde, maar voor alsnog hield Sportlust stand. De hatelijke nul had in de 61e minuut weggepoetst kunnen worden door Siver Abdulrahman die rakelings naast schoot, na een indrukwekkende opmars van Jordi Meester. Ajax dat wel steeds beter profiteerde van de ruimtes die ontstonden, vocht nog steeds tegen zichzelf en tegen de elf van Sportlust die voor een punt kwamen. Kevin de Visser had in de 70e minuut een illusie kunnen maken aan de missie die de ploeg uit Woerden had, maar zijn schot werd keurig gepareerd door doelman Balk. En zo tikte de klok verder richting de slotfase waar Ajax heel opportunistisch zocht naar die bevrijdende 1-0 maar de finesse en de creativiteit ontbrak gewoon.

En zo leek dit duel af te stevenen op een meer dan bloedeloze en troosteloze 0-0. Echter in de 88e minuut werd Siver Abdulrahman binnen het strafschopgebied hard boven zijn knie geraakt met een te hoog geheven been voordat hij kon uithalen. Zo werd de bal op de stip gelegd door de scheidsrechter. Sergio Cameron bleef koel en schoot onberispelijk Ajax naar de dik verdiende 1-0.