Menu

Ajax Zaterdag deelt punten in Noordwijk

De zaterdagamateurs van Ajax deelden in een sportief verlopen duel de punten tegen Noordwijk in de Zuid-Hollandse badplaats: 1-1. Tayron Dekker en Jelle Korbee tekenden na rust voor de doelpunten. Na de veelbesproken eerste ontmoeting tussen beide clubs, die moest worden overgespeeld vanwege een niet-gecertificeerd kunstgrasveld, bestreden de middenmoters elkaar voor derde keer. Na de 3-1 en 2-1 leek Ajax ook voor de derde keer van Noordwijk te winnen. Zo ver kwam het echter niet

In de eerste helft speelde Ajax met wind in de rug. Noordwijk kwam er in het geheel niet aan te pas, want elke bal die naar voren werd geschoten, werd door de wind weer teruggeblazen. Ajax was dus sterker, maar het windvoordeel werd niet uitgebuit. In de vierde minuut trapte amateur-international Pierre Tosch over de bal in kansrijke positie na een corner van Tayron Dekker. Een kwartiertje later stuurde Rivallino Sleur Dilshan Fong de diepte in, maar zijn lob ging over de uitkomende Noordwijk-doelman Robert Spaan en het doel.

Noordwijk ging slim met de speeltijd om en trachtte tijd te winnen daar waar mogelijk was. Ajax voelde dat het moest scoren, want in de tweede helft zouden de lange spelers van Noordwijk kunnen gaan profiteren van de wind. Ajax had dan wel het meeste balbezit maar het tempo lag net iets te laag om het Noordwijk echt moeilijk te maken. Vlak voor rust schoot Aytekin Demirtas net naast na een verre uittrap van Raymond Homoet, waarna beide ploegen gingen rusten met 0-0 op het scorebord.

In de tweede helft was het Ajax dat de eerste kans kreeg. Invaller Danny Moinat (hersteld van een enkelblessure) tikte op aangeven van Michel Pirovano net naast. Hierna kwam Noordwijk eindelijk een beetje los. Een aantal gevaarlijk indraaiende corners leverde echter niets op. Ajax speelde beter dan in de eerste helft. Er werd sneller druk gezet op de Noordwijkse defensie en er werd beter gecombineerd.

Prompt leverde het de openingstreffer op in de zestigste minuut. Een diagonale pass van Moinat bereikte op links Tayron Dekker. Op zo’n twintig meter voor de goal nam hij het leer goed aan en met een fantastische volley in de verre hoek liet hij doelman Spaan kansloos: 0-1. Dekker moest zich direkt laten vervangen met een voetblessure, omdat hij bij zijn schot geblokt werd.

Noordwijk moest nu komen en deed dat ook. Het bracht de ploeg een kwartier voor tijd de gelijkmaker. De indraaiende bal van Schaafsma werd door Korbee bij de eerste paal binnengetikt: 1-1. Beide ploegen wilden hierna nog wel voor de overwinning gaan, maar behoudens enkele schoten van Noordwijk en een kans voor invaller Orville Blankendal (hersteld van een lichte hersenschudding), die iets te laat bij de harde voorzet van de goed spelende Danny Moinat was, bleef de stand gelijk.

Opstelling Ajax:

Raymond Homoet, Pierre Tosch, Marc Wolthuis, Michel Pirovano, Rivallino Sleur, Aytekin Demirtas, Sirik Goeman (84. Jeroen van den Berg), Tayron Dekker (61. Orville Blankendal), Jamal Ahaddouch, Ali Baddaou (46. Danny Moinat), Dilshan Fong

geel : Michel Pirovano