Menu

Ajax Zaterdag door in beker

Ajax bekert verder nadat de ploeg van coach Bob de Klerk na strafschoppen OSV versloeg. In de reguliere speeltijd was het 1-1.

In de bekerwedstrijd in Amsterdam Noord trof Ajax een supergemotiveerde tegenstander, die niets te verliezen had. In plaats van opbouwen, liet Ajax zich zo nu en dan verleiden tot de lange bal en met name de spelhervattingen waren veel te slordig of gehaast. Daardoor kon de ploeg bijna nooit gevaarlijk worden en het speelde Ajax de tegenstander in de kaart.

Toch nam Ajax na een halfuur de leiding. Paul Reumer nam een voorzet van Jamal Ahaddouch vanaf links ineens op de slof en de bal verdween hard in het dak van het doel.

Dat bracht bij Ajax wat meer rust, maar de tegenstander gaf zich beslist nog niet gewonnen. Na de rust kreeg Ajax een aantal kansen om de wedstrijd definitief te beslissen, maar wist die niet te verzilveren. En OSV benutte dat ene kansje dat het kreeg wel. Een kopbal was doelman Raymond Homoet te machtig.

Met die 1-1 stand kwam ook het einde en dat betekende, dat strafschoppen de beslissing moesten brengen. Ajax maakte in de serie van vijf geen fout en omdat Raymond Homoet de laatste strafschop van OSV uit zijn doel hield, gaat Ajax verder naar de volgende bekerronde.