Menu

Ajax Zaterdag geconcentreerd naar winst

Met het kampioenschap voor ogen nam de zaterdagploeg van Ajax de wedstrijd tegen nummer laatst Montfoort zeer serieus. De Amsterdammers wonnen het uitduel dan ook met 0-2.

De defensie speelde een bijna foutloze wedstrijd en het middenveld was bijzonder alert in het storen van de Montfoortse aanvallen. Doelman Raymond Homoet kreeg zo weinig te doen.

De voorhoede had het dit keer extra moeilijk. Niet alleen was de aanvoer minimaal, maar daarnaast ging werd bijna iedere aanval door de assistent-scheidsrechter afgevlagd. Halverwege was het dan ook 0-0.

Na de thee was de scheidsrechter wat meer op de lijn van zijn assistent te vinden, maar toch werden nog twee zuivere goals afgekeurd. Uiteindelijk wist Ajax de wedstrijd toch met 0-2 in zijn voordeel te beslissen.

Eerst scoorde Cleon Banel uit een verre diagonale dieptepass van Demi Demirtas en tien minuten voor het einde maakte Lenny Macnack aan alle onzekerheid een eind. Hij reageerde, na een voorzet over de rechterflank, net iets sneller dan de laatste man van Montfoort en rondde vervolgens beheerst af.