Menu

Ajax zaterdag geen punten maar wel ervaring rijker tegen Marken

Op het voormalige eiland Marken leden de zaterdagamateurs van Ajax een enigszins geflatteerde 3-0 nederlaag. Vooral in de eerste helft wogen de ploegen aardig tegen elkaar op en kreeg Ajax zelfs de beste kansen. De routine van de thuisploeg gaf echter de doorslag.

Lodewijk Drost zag zijn inzet van de rechtervleugel boven de Marken-doelman Zijnstra tegen de lat slaan en Jamal Ahaddouch zag geen kans, toen hij alleen op het doel afging, de bal langs diezelfde keeper te krijgen.

Marken had aan de andere kant Carlos Hasselbaink, die met zijn snelheid en slimheid een voortdurend gevaar was voor de Ajax-defensie. Marc Wolthuis kreeg zelfs een gele kaart, die eigenlijk op naam van Hasselbaink had moeten komen. De arbiter besliste echter anders.

Op slag van rust nam Marken de leiding. Hasselbaink draaide goed van de Ajax-verdedigers weg en verschalkte Dennis van der Wal met een hard schot in de bovenhoek.

Toen Marc Wolthuis in het begin van de tweede helft opnieuw een gele kaart kreeg voorgehouden, deze maal wel terecht, was dat het breekpunt in de wedstrijd. Welliswaar kreeg Ajax een paar fraaie kansen op de geijkmaker, maar met name Dick Krommenhoek had het geluk niet aan zijn zijde en zag tot twee maal toe een goede inzet net langs of over het doel van Marken verdwijnen.

Binnen enkele minuten besliste opnieuw Carlos Hasselbaink de wedstrijd met twee knappe doelpunten en was Ajax opnieuw geen punten, maar wel een ervaring rijker.