Menu

Ajax Zaterdag haalt punt tegen Rijnsburgse Boys

In een tamme eerste helft en een enerverende tweede, kwamen Rijnsburgse Boys en Ajax niet tot scoren. Het bleef derhalve 0-0 in Rijnsburg.

In Rijnsburg kenden de thuisclub en Ajax een voorzichtige start. Pas na een kwartier het eerste gevaar in de wedstrijd. Rijnsburgse Boys was in het verloop van de eerste helft nauwelijks gevaarlijk. Mede doordat spits en aanspeelpunt Joost Kuhlmann in Paul Michielsen een taaie mandekker had, leek de ploeg ook niet al te veel risico te willen nemen en was beducht voor de tegenaanvallen van Ajax, dat goed georganiseerd speelde.

De tweede helft zorgde voor meer spektakel. Na tien minuten wist Kuhlmann voorbij Ajax-doelman Raymond Homoet te geraken, maar vanuit een moeilijke hoek leverde hij een mislukte voorzet af. Na een kwartier kreeg Ajax de kans om op voorsprong te komen. Een fraaie combinatie tussen Vincent de Groot en aanvoerder Jamal Ahaddouch zette invaller Terry Klokkemeijer alleen voor Orlowski, maar de linkspoot speelde de bal iets te ver voor zich uit. Orlowsi leidde direct de counter in. De bal belandde op links bij Kuhlmann, die een prima voorzet afleverde op de mee opgekomen Peter Freke. Hij nam de bal ineens op de slof, maar de paal bracht redding voor Ajax. Rijnsburgse Boys had de smaak te pakken en ging vol voor de overwinning, terwijl Ajax met een aantal tegenstoten gevaarlijk bleef.

Na een aantal wissels aan beide kanten, was het slotakkoord voor Rijnsburgse Boys. Erwin van der Lugt probeerde het met een afstandschot, Homoet pareerde. Zo bleef het in Rijnsburg doelpuntloos. Door de overige uitslagen is Rijnsburgse Boys weer medekoploper, naast FC Lisse. Ajax blijft in het linkerrijtje. In de knotsgekke hoofdklasse A is het momenteel mogelijk om binnen twee weken van degradatiekandidaat tot kampioenskandidaat te groeien. Ajax wacht volgende week op de Toekomst een thuiswedstrijd tegen Excelsior Maassluis.

Opstelling Rijnsburgse Boys:

Tim Orlowski, Dennis Groot, Erwin van der Lugt, Bart Freke, Bryan Simons, Justin Stuy, Peter Freke (74. Tesso de Munck), Raymond Kolder, Joost Kuhlmann, Frank Zinhagel (58. Djuric Ascencion), Frank Aboikoni (87. Danny van der Vijver).

Opstelling AJAX:

Raymond Homoet, Jeroen van den Berg, Paul Michielsen, Dick Zwarthoed, Gary Spier, Dick Krommenhoek (46. Terry Klokkemeijer), Jamal Ahaddouch, Danny Moinat, Dion Glumac, Vincent de Groot (85. Philip de Leeuw), David van der Lijcke (90. Bob Uitermarkt)