Menu

Ajax Zaterdag in slotfase onderuit tegen koploper

Lang leek de wedstrijd tegen koploper Doto te eindigen in 0-0. Vlak voor tijd dacht Nixon Dias namens de thuisploeg daar anders over en bezorgde met een snoeihard schot de thuisploeg alsnog de zege.

Onder een stralende zon en strenge veiligheidsmaatregelen startte Ajax veelbelovend aan de wedstrijd. In de eerste eerste minuten doken Vincent de Groot (vlak voor doelman Jacob van den Belt miste hij de bal) en aanvoerder Jamal Ahaddouch (ineens op de pantoffel hard over het doel) al op voor het vijandelijk doel.

Na de thee komt het duel langzaam op gang. Pas na een kwartier de eerste
opwinding. Mark Stuut stuurt Orville Blankendal de diepte in. De ijverige spits wordt vastgehouden en Ajax krijgt opnieuw een vrije trap te nemen op zo’n twintig meter voor het doel. Glumac schiet recht in de handen van Van den Belt. Even later zorgt Ivar Eltenberg namens Doto voor gevaar als zijn lage, harde voorzet aan iedereen in het strafschopgebied voorbijgaat.

Tien minuten later moet bij Ajax de sterke Dustin Huisman de strijd staken met een hoofdwond. Na een ongelukkige botsing met Lopez Silva moet hij worden vervangen. Lopez Silva houdt, ondanks zijn tulband, het even later ook voor gezien. Desondanks probeert Doto met vier spitsen alsnog de overwinning te pakken. Als de meesten zich al hadden verzoend met een gelijkspel wordt het toch nog feest voor de thuisploeg.

Een voorzet van Cristina wordt slecht weggewerkt door de defensie van Ajax, Nixon Dias bedenkt zich niet en schiet de bal recht voor Homoet van zo’n twintig meter snoeihard tegen de touwen, 1-0. In de resterende speeltijd probeert Ajax nog wel de gelijkmaker te forceren maar een aantal individuele pogingen leveren niets op. Doto blijft door de zege koloper, Ajax zakt iets op de ranglijst door deze eerste uitnederlaag.

Opstelling Doto:
Jacob van den Belt, Niels Bezemer (53. Taoufik Ameziane) , Nixon Dias, Kevin Braber, Ivar Eltenberg, Dennis Kok, Rob Prins, Nick van Wordragen (24. Miquel Lopez Silva/79. Carlos Fernandez), Eldrick Cristina, Benjamin Martha, Giovanni Franken

Opstelling Ajax:
Raymond Homoet, Jeroen van den Berg, Marc Wolthuis, Dustin Huisman (72. Dick Krommenhoek), Gary Spier, Dick Zwarthoed, Mark Stuut, Jamal Ahaddouch, Dion Glumac (76. Michel Pirovano), Orville Blankendal (64. David van der Lijcke), Vincent de Groot .