Menu

Ajax Zaterdag kan niet stunten tegen koploper

Ajax Zaterdag kon helaas niet voor een stunt zorgen tegen koploper ASWH. De uitgebalanceerde ploeg uit Hendrik Ido Ambacht gaf vooral in de eerste helft geen krimp en won op de Toekomst met 1-0.

De eerste twintig minuten leken beide ploegen de kat uit de boom te kijken. Het meeste balbezit was voor ASWH, terwijl Ajax geduldig op een countermogelijkheid wachtte. Het doelpunt van Redjosetiko na ruim een half uur spelen kwam dan ook eigenlijk uit de lucht vallen. Spits Human werd in het strafschopgebied aangespeeld en legde de bal panklaar terug op de mee opgekomen Redjosetiko, die de bal hard achter Raymond Homoet schoot, 0-1. Eigenlijk was dit het enige wapenfeit van de eerste helft.

Hoewel Ajax goed georganiseerd stond, konden de Ajacieden weinig potten breken voorin. ASWH voetbalde verreweg van goed, maar de ploeg oogt zeer gedegen en geeft nauwelijks kansen weg.

De tweede helft was net vier minuten oud toen Sjoerd van de Waal van ASWH de wedstrijd had kunnen beslissen, maar hij mikte de bal van dichtbij naast de goal. In de 67ste minuut de eerste mogelijkheid van Ajax in de tweede helft. Orville Blankendal bediende Danny Moinat in de diepte, maar ook hij kon zijn kans niet verzilveren.

Tien minuten voor tijd kon opnieuw van der Waal binnentikken, maar de ijverige spits schoot opnieuw naast. Ajax probeerde met vier spitsen toch nog minimaal een punt over te houden. Invallers als verdediger Pierre Tosch (hij ging in de frontlinie assisteren), Arthur Vinkenoog (hij bezorgde met zijn snelheid zijn directe tegenstander nog een benauwd laatste halfuur) en Rob de Groot (hij liep de longen uit z'n lijf) konden echter de score ondanks hun verdienstelijke inbreng geen ander aanzien geven.Ook schoten van Blankendal (over) en Dick Krommenhoek (gesmoord in een scrimmage) in de slotfase leverden jammerlijk geen doelpunt op. Het slotakkoord was voor de lijstaanvoerder. De kopbal van Boogers werd echter fraai gered door Homoet.

ASWH is door dit resultaat winterkampioen en Ajax sluit vooralsnog niet aan bij de subtop. Volgende week speelt Ajax de laatste ontmoeting voor de winterstop thuis tegen Marken.

Opstelling Ajax:

Raymond Homoet; Jeroen van den Berg, Marc Wolthuis, Dick Krommenhoek , Sander Mallie, Aytekin Demirtas (70. Arthur Vinkenoog), Mark Geestman (70. Pierre Tosch), Danny Moinat, Dilshan Fong, Sirik Goeman (61. Rob de Groot), Orville Blankendal

Bron: www.ajaxzaterdag.nl.