Menu

Ajax Zaterdag makkelijk langs VVZ ''49

Ajax - VVZ '49

In de wedstrijd tegen het gepromoveerde VVZ '49 liet Ajax zien, dat het krachtsverschil tussen de eerste en tweede klas toch nog zeer aanzienlijk is. In de eerste helft probeerde de Soestenaren het Ajax af en toe nog lastig te maken, maar hoe verder de wedstrijd vorderde, des te geringer werd de tegenstand. De defensie van Ajax heeft het eigenlijk geen moment lastig gehad. Ook al kwam er nog een bal richting het Ajax strafschopgebied, dan stond Rogier Siemons als een veldheer klaar om zijn voorwaartsen weer aan het werk te zetten.

Het duurde echter tot de 26e minuut alvorens Ajax afstand kon nemen van zijn opponent. Arthur Vinkenoog kwam over de rechterzijde goed door, gaf een lage voorzet, waar Dennis Bogaard leep overheen stapte en Paul Reumer vrij voor de doelman zette. Zijn inzet betekende 1-0.

Ajax bleef vervolgens heer en meester, maar was niet altijd even zuiver in de passing. Het duurde daardoor tot vlak voor de rust, alvorens we de tweede treffer konden noteren. Opnieuw stond Arthur Vinkenoog aan de basis. Hij passeerde een paar tegenstanders op de vierkante meter en gaf vervolgens Maikel Zinhagel een niet te missen kans (2-0).

In de tweede helft probeerde VVZ de bakens wat te verzetten en even moest onze defensie handelend optreden. Maar al spoedig zagen we hetzelfde spelbeeld als in de eerste helft. Een schitterende voorzet van Jürgen Ceder werd door Maikel Zinhagel tegendraads ingekopt, maar de VVZ goalie zag de bal ver buiten zijn bereik twee keer op de lat stuiteren en vervolgens achter het doel vallen.

Korte tijd later was het echter definitief beslist. Een lastig stuiterende bal werd door Maikel Zinhagel met een halve omhaal voor het doel gebracht. Jürgen Ceder nam de bal ineens op de pantoffel en kegelde hem in de verste hoek.

In de zeventigste minuut kwam de eindstand op het scorebord, toen Arthur Vinkenoog een voorzet van links gaf, die door de ingevallen Samir Ezzoubbaa bij de tweede paal in het doel werd gegleden. VVZ werd uiteindelijk een echte afstraffing bespaard, omdat in de laatste twintig minuten bij Ajax niet meer collectief werd gedacht. Een aantal spelers was uit op persoonlijk succes.

Verslag Wim H.