Menu

Ajax Zaterdag makkelijk ronde verder

De wedstrijd tegen Turkiyemspor werd gespeeld in het kader van het districtsbekertoernooi. Trainer Edmond Claus gebruikte deze wedstrijd om wat andere spelers te laten spelen op een andere dan hun gebruikelijke positie. Tevens gaf hij een aantal wisselspelers de kans om negentig minuten vol te maken.

In de eerste helft was goed te merken dat een aantal automatismen niet direct uit de verf kwam. Dit kwam mede doordat de tegenstander nog volop mee kon met het tempo. Er viel voor de neutrale toeschouwer dan ook niet veel te genieten. De rust gaf dan ook een teleurstellende 0-0 te zien.

Na de thee werd het allemaal wat beter. Ajax schakelde een tandje bij en zette de tegenstander vast op eigen helft. En dat leidde reeds na enkele minuten tot de openingstreffer. Mathijs Teer zette vanaf links op maat voor en Tom Haveman knikte de bal bij de tweede paal in.

De ploeg van Turkiyemspor was niet echt onder de indruk en bleef goed verdedigen. Allengs verdwenen de krachten en in het laatste half uur konden zij Ajax niet meer bijbenen.

Maikel Zinhagel zorgde voor 2-0 na een goede dieptepass van Arthur Vinkenoog. Deze laatste scoorde zelf 3-0 na een goede combinatie met Dennis Bogaard en Maikel Zinhagel. En Jamal Ahaddouch zorgde met twee beheerste treffers voor een verdiende 5-0 overwinningen en daarmee plaatsing voor de volgende ronde.

Verslag Wim H.