Menu

Ajax zaterdag moet nog op gang komen

In de eerste wedstrijd na de winterstop moest Ajax aantreden tegen VVZ '49 in Soest. Het werd een vrij matige ontmoeting, die bijzonder werd beïnvloed door een stormachtige wind, die in de lengterichting over het veld stond.

Ajax was sterker, vond elkaar iets makkelijker, maar de gastheren stelden daar een bijzondere werklust tegenover en liepen op iedere - mogelijke en onmogelijke- bal. Daardoor bleef de wedstrijd behoorlijk in evenwicht.

Toch wist Ajax een paar minuten voor de rust op voorsprong te komen. Patrick Schuurman liep zijn tegenstander er op snelheid uit, zette de bal vanaf rechts goed voor en de meegekomen Arthur Vinkenoog lepelde de bal over de uitkomende doelman in het net.

Na de thee, toen Ajax de wind in de rug had, verzuimde de ploeg de doelman van VVZ onder vuur te nemen. Er werd teveel met de bal gelopen en het tempo bleef erg laag. De echte bezieling ontbrak, waardoor men ook steeds een stap te laat was.

VVZ voelde dat er meer in zat en schakelde nog een tandje bij en het was dan ook niet verwonderlijk, dat zij na een minuut of tien op gelijke hoogte kwamen. Ajax was aangeslagen en het wist niet, hoe zij deze tegenstander moest opvangen. Aanval na aanval rolde het laatste half uur op het Ajax doel af en als Dennis van der Wal niet een aantal malen handelend had opgetreden, was het waarschijnlijk nog op een nederlaag uitgelopen.

Nu bleef het uiteindelijk 1-1 en daarmee was de ploeg uit Soest meer gebaat dan Ajax.

Verslag Wim H.