Menu

Ajax Zaterdag onderuit tegen Ter Leede

Ajax moest in het duel tegen Ter Leede op de Toekomst de drie punten laten aan de ploeg uit Sassenheim. Beide ploegen kregen volop kansen, maar een defensieve fout en de daaraan gekoppelde arbitrale blunder zorgden ervoor dat Ajax niet tot winst kwam: 0-1.

In een matige eerste helft was de eerste kans voor amateur-international Pierre Tosch. Hij kopte de corner van Jamal Ahaddouch naast. Ter Leede kwam echter scherper uit de startblokken en nam het initiatief over. Dit resulteerde in een snelle voorsprong. In de twaalfde minuut wilde Michel Pirovano een ongevaarlijk lijkende diepe bal over de achterlijn laten lopen. Anouar Hamdi van Ter Leede dacht daar anders over en trok de bal een halve meter achter de achterlijn terug naar rand strafschopgebied. Daar stond Germain Gotschin die de bal snoeihard achter Raymond Homoet schoot, 0-1. Scheidsrechter Stofkooper en diens assistent hadden echter als enigen niets geconstateerd.

Ajax schrok wakker, ging feller en in een hoger tempo spelen. Toch bleef Ter Leede de iets betere ploeg. Vooral de passing was beter verzorgd. Desondanks kregen de Ajacieden drie goede kansen om op gelijke hoogte te komen. Tussen de dertigste en veertigste minuut wisten Orville Blankendal, Jamal Ahaddouch (alleen voor Ter Leede-keeper Waasdorp) en Danny Moinat echter hun kansen niet te verzilveren.

De tweede helft was een stuk aangenamer om te zien. Beide ploegen speelden vol op de aanval. Binnen tien minuten kregen aanvoerder Aytekin Demirtas namens Ajax en Mo Rahou namens Ter Leede de gelegenheid te scoren. Dezelfde Rahou miste twintig minuten na rust alleen voor doelman Raymond Homoet opnieuw. Ajax speelde echter met veel inzet en de combinaties liepen beter dan in de eerste helft. Een sublieme aanval had de gelijkmaker kunnen betekenen. Sirik Goeman, Jamal Ahaddouch, Tayron Dekker en Rivallino Sleur bereidden een vlotte combinatie, maar Orville Blankendal kwam vlak voor het doel van Ter Leede net iets te laat.

Met nog tien minuten op de klok speelde Ajax alles of niets. Tayron Dekker zette voor , maar de lat lag de gelijkmaker na de kopbal van Jamal Ahaddouch in de weg. Aan de andere kant bood invaller Martijn Gootjes Germain Gotschin een bijna niet te missen kans. De uiteindelijke matchwinnaar schoot echter haastig naast. Ajax zette nog aan voor een offensief maar de 0-1 stand bleef op het scorebord.

Opstelling Ajax:

Raymond Homoet, Pierre Tosch, Marc Wolthuis, Michel Pirovano (67. Dilshan Fong), Rivallino Sleur, Aytekin Demirtas (76. Ali Baddaou), Sirik Goeman, Tayron Dekker, Jamal Ahaddouch (84.Rob de Groot), Dannny Moinat, Orville Blankendal.

geel: Michel Pirovano

Bron: www.ajaxzaterdag.nl.