Menu

Ajax Zaterdag onderuit tegen TOGR

In de wedstrijd tegen het Rotterdamse TOGR kreeg Ajax op De Toekomst een 0-3 nederlaag toegebracht. Ajax had niet de vorm die het tegen IJsselmeervogels etaleerde en het door blessures ontbreken van Marc Geestman, Marc Wolthuis, Lenny Macnack, Casper Overduin en Said Saidi Amor betekende ook een flinke verzwakking voor het team.

De gasten uit Rotterdam hadden bovendien een ploeg met een aantal goede voetballers, die in de aanval nogal beweeglijk waren. Dat leidde al vroeg in de wedstrijd tot de 0-1. De Ajax-defensie reageerde te laat toen de verdedigers dachten aan buitenspel. De arbiter liet echter doorspelen en toen was ingrijpen niet meer mogelijk.

Toch kreeg Ajax wel een aantal kansen om de score gelijk te trekken. Jamal Ahaddouch kreeg echter zijn hoofd niet goed tegen de bal na een voorzet vanaf de vleugel, Gerben Drost zag een goed schot juist over de kruising vliegen en een handsbal van de TOGR-doelman, slechts met geel bestraft, leverde een vrije schop op net buiten het strafschopgebied, maar deze inzet smoorde in de muur.

In de tweede helft zag Ajax geen kans meer om nog echt gevaarlijk te worden en TOGR, loerend op de counter, kwam er een aantal malen goed uit. Het werd 0-2 na een aanval over links, door de linkerspits ineens op doel geschoten waar Dennis van der Wal een voorzet verwachtte, en uiteindelijk ook nog 0-3, toen de Ajax-defensie ver was opgedrongen en met een snelle combinatie geheel werd uitgespeeld.