Menu

Ajax Zaterdag opent met nederlaag

De zaterdagamateurs van Ajax leden in de eerste competitiewedstrijd van het seizoen op de Toekomst een onnodige nederlaag tegen Ter Leede. De bezoekers uit Sassenheim deden echter wat Ajax naliet: kansen benutten.

Vice-aanvoerder Jamal Ahaddouch (aanvoerder Mark Geestman is voorlopig nog uit de roulatie met drie gebroken middenvoetsbeentjes) kon in de eerste minuut Ajax op voorsprong zetten. Na een diepe bal van linksachter Philip de Leeuw verscheen hij alleen voor Ter Leede-doelman Thomas Waasdorp, maar zijn inzet was te slap.

Ajax speelde de eerste vijfentwintig minuten goed voetbal en maakte het de ervaren ploeg uit Sassenheim lastig door het hoge tempo en goede balcirculatie. In de achttiende minuut sprintte Dick Zwarthoed op de rechterflank de diepte in. Zijn voorzet werd bij de tweede paal werd door Ahaddouch over geschoten. Ter Leede was tot dan toe niet gevaarlijk geweest. Vijf minuten later ging opnieuw Ahaddouch het strafschopgebied in. Mark Jansen hield hem tegen en hoewel scheidsrechter Westland nog even voordeel gaf wees hij alsnog naar de stip. Jansen mocht van geluk spreken dat hij niet eens een gele kaart kreeg voor deze overtreding op een doorgebroken speler. Dustin Huisman schoot de eerste penalty binnen, maar Westland had nog niet gefloten. Huisman bleef echter koelbloedig en schoot ook de tweede keer raak , 1-0.

De Sassenheimers kwamen langzaam maar zeker iets beter in de wedstrijd. Florencio Cornelia mocht op het half uur een vrije trap nemen. Zo’n twintig meter voor het doel van Raymond Homoet krulde hij de bal tegen de lat. De rebound werd ingekopt door de attente Remco Torken, 1-1. Ter Leede bleek moed te putten uit deze aansluitingstreffer. Ajax daarentegen was na de gelijkmaker de kluts kwijt. De linies lagen te ver uit elkaar en te vaak werd de lange bal gehanteerd. Het rustsignaal kwam derhalve als geroepen.

De tweede helft begon identiek aan de eerste. Zwarthoed stuurde Dion Glumac de hoek in, waarna zijn goede voorzet spits Orville Blankendal een vrije kopkans bood. Geheel vrijstaand voor Waasdorp kopte hij in diens handen. Vijf minuten hierna opnieuw een kopkans, maar dan voor Ter Leede. Routinier Carlo van Zelst kopte de corner van Patrick Kalkema naast. Tien minuten later dan toch de voorsprong voor Ter Leede. Torken kon dwars over het middenveld doorbreken en liet Homoet kansloos, 1-2.

Ajax probeerde met verse krachten het tij te keren. Maar wat de ploeg ook probeerde, kansen werden er nauwelijks meer gecreëerd. Ter Leede beperkte zich tot het vasthouden van de voorsprong en pakte zo de drie punten, waar een puntendeling de verhouding beter had weergegeven.

Doelpunten:
23. Dustin Huisman 1-0 (pen.)
29. Remco Torken 1-1
67. Remco Torken 1-2

Ajax:
Raymond Homoet, Jeroen van den Berg, Marc Wolthuis, Dustin Huisman, Philip de Leeuw, Dick Zwarthoed, Marc Stuut (56. David van der Lijcke), Gary Spier (74.Tayron Dekker), Dion Glumac, Orville Blankendal, Jamal Ahaddouch (68. Vincent de Groot).

Ter Leede:
Thomas Waasdorp, Jurgen Faerber, Carlo van Zelst, Bob Hoogkamer, Guillermo Ramkisoen (50. Norbert van Lochem), Mark Jansen, Patrick Kalkema, Roberto Escudero, Florencio Cornelia (80. Danny Voskuil), Remco Torken, Germain Gotschin.