Menu

Ajax Zaterdag sluit eerste competitiehelft af met gelijkspel

Met de wedstrijd tegen Volendam werd de eerste helft van het seizoen afgesloten. Voor de neutrale toeschouwer werd het een aardige ontmoeting met Ajax als de betere ploeg, maar een soms gevaarlijk counterend Volendam, dat naar Amsterdam gekomen was om in ieder geval niet te verliezen.

Dat betekende dat Ajax tegen een muur van verdedigers moest opboksen. Het hanteerde daarbij nogal eens de lang pass door de lucht, maar dat was een kolfje naar de hand van de lange verdedigers van Volendam. Aan de andere kant werden de gasten zelf maar sporadisch gevaarlijk voor het Ajax doel. Het was dan ook niet vreemd dat de rust aanbrak met een 0-0 stand.

In het tweede gedeelte besefte Ajax dat van dit Volendam gewonnen kon worden en het zocht dus nog meer de aanval. Er werden echter nogal wat slordigheden begaan in de combinaties en daardoor kon de defensie van de wijdbroeken steeds weer ingrijpen. Tot ongeveer halverwege, toen Arthur Vinkenoog zijn tegenstander te snel af was en binnen de lijnen van het strafschopgebied werd gevloerd. De scheidsrechter kon niets anders doen dan een strafschop toekennen. Deze werd door Dennis Bogaard onberispelijk benut: 1-0.

Het feest was slechts van korte duur, want binnen vijf minuten was de stand weer gelijk. De Ajax defensie wilde een bal door het midden uitverdedigen en een Volendammer kwam tussen beide. Met een verwoestend schot haalde hij uit. Het was voor Dennis van der Wal het eerste tegendoelpunt dit seizoen op De Toekomst, na vijf wedstrijden zijn doel schoon gehouden te hebben.

Verslag Wim H.