Menu

Ajax Zaterdag speelt gelijk in laatste thuisduel

Nadat de Zaterdag 1 zich in de bekerontmoeting tegen de Zuidvogels door een 2-3 nederlaag niet wist te plaatsen bij de laatste zestien, speelde het elftal van trainer Bob de Klerk in de laatste thuiswedstrijd in de competitie met 1-1 gelijk tegen De Merino?s uit Veenendaal.

Het werd helaas een wat teleurstellende wedstrijd van de kampioen van de eerste klasse. De Merino’s knokten nog voor een goed resultaat in de derde periode, en Ajax kon geen moment het normale niveau bereiken. Weliswaar had de thuisploeg een veldoverwicht, maar Ajax speelde niet nauwkeurig genoeg om de gasten echt in de problemen te brengen. Tot een vijftal minuten voor de rust, toen Cleon Banel een perfecte steekbal gaf aan Gerben Drost, die fraai scoorde: 1-0.

In de tweede helft werd het voetbal soms net zo slecht als het weer. Lange tijd bleef de 1-0 op het bord staan. Met name doelman Dennis van der Wal was in grote vorm en ranselde in de 63ste minuut schitterend een vrije schop uit de hoek van zijn doel.

Ook Ajax kreeg nog een aantal zeer fraaie kansen, maar die werden niet benut en de goal viel aan de andere kant. Een hevig aandringend De Merino’s wist in de laatste minuten de stand gelijk te trekken en keerde verdiend met een punt huiswaarts.