Menu

Ajax zaterdag staat voor nieuwe uitdaging

Na een enerverend seizoenseinde is Ajax zaterdag 1 vol energie aan het nieuwe seizoen begonnen. Onvermijdelijk gaat dat gepaard met nieuwe gezichten.

Naast trainer Bob de Klerk zit dit jaar elftalleider Ruud Haarms (zoon van...). Daarnaast is fysiotherapeut Young Fokker opgeschoven naar de brigade van Danny Blind en is hij vervangen door Sander Schaafsma.

Er zijn eveneens nieuwe spelers aan de talentvolle jonge selectie toegevoegd. Enkele bekende gezichten zijn Casper Overduin (Ajacied, opgeleid op de eigen jeugdopleiding en na ervaringsjaren bij hoofdklasser GVVV terug op het oude nest), Dick Krommenhoek (vanuit zaterdag 2), Arthur Vinkenoog (terug van DVS '33) en Said Saidi Amor (terug van een avontuur in de eerste divisie). Daarnaast zijn nieuw: Sander Mallie (van hoofdklasser DVS '33), Danny Monait (van stadgenoot DWS) Michel Pirovano (van ODIN 59), Lodewijk Drost (broer van zaterdag 1 speler Gerben en afkomstig van Spakenburg) en Tarik Ibyek.

Nadat Ajax vorig seizoen kampioen werd en promoveerde naar de hoofdklasse, heeft de KNVB het verzoek van Ajax om in de hoofdklasse A uit te mogenm komen naast zich neergelegd en is de ploeg ingedeeld in de hoofdklasse B. Maar ook deze indeling levert enkele klinkende namen van echte amateurbolwerken op zoals IJsselmeervogels (in de Amstel Cup door Jong Ajax uitgeschakeld) , Spakenburg, landskampioen Huizen, DOVO, Marken en het Bennekom van de ex-Ajacieden John van de Brom, Arno Splinter en Peter van Vossen.