Menu

Ajax Zaterdag uitgeschakeld in Amstel Cup

Het eerste amateurelftal van Ajax is zaterdagmiddag uitgeschakeld in de Amstel Cup. Op Sportpark de Toekomst was Go Ahead Eagles te sterk, Ajax werd met 4-0 verslagen. Een uur lang bood Ajax echter goed tegenstand, alle doelpunten vielen pas in de tweede helft.

Trainer Bob de Klerk kon dan ook enigszins tevreden zijn over het optreden van zijn pupillen. ,,Als je in aanmerking neemt dat wij pas drie keer getraind hebben, vind ik dat we het niet slecht hebben gedaan. Ik vond ons in de eerste helft zelfs iets beter. Het eerste doelpunt viel na drieënzestig minuten, het tweede vijf minuten daarna. Toen kon je zien dat Go Ahead zes weken verder is dan wij. Zij voerden de druk op en bij een aantal van ons was de pijp leeg. Bij het laatste doelpunt ontbrak het ons aan 'voetbalgogme'. We leden slordig balverlies en dan moet je ook niet gaan proberen iemand van achter je standbeen te passeren. We hebben de wedstrijd in de laatste fase maar als een oefenwedstrijd beschouwd. Ik heb veel gewisseld en de meesten laten spelen. In conditioneel opzicht hebben we veel werk gedaan."

De Klerk had niet de beschikking over zijn voltallige selectie. Aanvoerder Mark Geestman brak vorige week een middenvoetsbeentje en kon niet in actie komen. Daarnaast zijn vier spelers nog op vakantie. ,,We zijn amateurs dus ik kan niet van ze vragen niet op vakantie te gaan", vindt De Klerk. De trainer van Ajax Zaterdag heeft nog wel overwogen om eerder de trainingen te hervatten, maar, zoals hij al aangaf, van amateurs kun je niet vragen bijvoorbeeld een vakantie op te geven. Bovendien trouwde de trainer deze zomer. ,,En een huwelijksreis van drie dagen vind ik wel heel erg kort.''

De Klerk had zaterdag ook nog eens te maken met een volledig nieuwe achterhoede ten opzichte van vorig seizoen, die dus nog niet goed op elkaar is ingespeeld. ,, Ik denk dat als deze wedstrijd over twee, drie weken was gespeeld, wij meer kansen hadden gehad. Nu was de verhouding misschien 20-80 in het voordeel van Go Ahead, over een week of drie was dat misschien 40-60 geweest. Maar goed, in het kader van de voorbereiding hebben we veel gedaan. En ondanks het verlies was iedereen na afloop in de kleedkamer nog aardig goed gemutst."


Opstellingen:
Ajax:
Raymond Homoet, Jeroen van den Berg, Dick Zwarthoed, Dustin Huisman, Philip de Leeuw, Dion Glumac, Orville Blankendal, Gerry Spier, Danny Moinat, Jamal Ahadouch en Tairon Dekker.

Go Ahead Eagles:
Mikko Rahkamaa, Alper Göbel, Marco Parnela, Tim Gilissen, François Mével, Sjors Brugge, Ceriel Oosthout, Ignacio Tuhuteru, Geoffrey Knijnenburg, Johan Pater, Loïc Loval.