Menu

Ajax Zaterdag verder in Amstel Cup

De zaterdagamateurs van Ajax zijn een ronde verder in de beker. Het werd 3-0 tegen GVVV. Curieus was dat Ajax drie keepers versleet in dit duel; geen van drieën werd echter gepasseerd.

GVVV, de aanstaande kampioen van de eerste klasse, smaakte het genoegen om weer eens tegen een hoofdklasseploeg uit te komen; het niveau waar de ploeg uit Veenendaal thuishoort en dat ook liet zien in deze wedstrijd. Ajax toonde eveneens zijn goede vorm en was koelbloediger in het benutten van kansen.

Arthur Vinkenoog bracht Ajax na ruim een kwartier spelen op voorsprong. Verdediger Pierre Tosch verliet zijn verdedigende stelling, ging op avontuur aan de rechterkant waarna zijn voorzet bij de vrijstaande Vinkenoog belandde, 1-0. GVVV liet daarna ook van zich spreken , maar gevaarlijke schoten van Aquilera en van Rhee troffen geen doel. Vlak voor rust kreeg de ijverige Rob de Groot namens Ajax nog een kans, maar zijn kopbal werd gepareerd door GVVV-doelman Brunekreeft.

Vijf minuten na rust besliste Ajax de wedstrijd. Rob de Groot gaf de pass, het overstapje was van Jamal Ahaddouch en Dilshan Fong rondde bekwaam af, 2-0. Vlak daarna stopte Ron Smit een inzet van GVVV-invaller Krikke. De Ajax-doelman moest zich even daarna noodgedwongen laten vervangen door keeperstrainer Dennis van der Wal.

Aangezien de andere keeper Raymond Homoet al enige weken uit de roulatie is, moest de reeds gestopte keeper (tien jaar lang vaste doelman van dit team) zijn oude “beroep” weer uitoefenen. Tien minuten voor tijd maakte invaller Roy Collé (net een minuut in het veld) met een fraaie kopbal 3-0, na een gave voorzet van Dilshan Fong.

Spits Roy Collé moest vijf minuten later nog even het doel verdedigen, omdat van der Wal een (achteraf niet al te ernstige) hoofdwond opliep. De derde keeper in het doel van Ajax, maar GVVV wist ook hem niet te passeren, zodat Ajax zich voegt bij de laatste zestien in de Amstel Cup. Hierin zal de ploeg uitkomen tegen de winnaar van Foresters - FC Hilversum.

Opstelling Ajax:

Ron Smit (67. Dennis van der Wal/86. Roy Collé), Pierre Tosch, Marc Wolthuis,
Michel Pirovano (79. Roy Collé) , Rivallino Sleur, Aytekin Demirtas, Sirik Goeman, Jamal Ahaddouch, Arthur Vinkenoog (60. Orville Blankendal), Rob de Groot, Dilshan Fong.

Bron: www.ajaxzaterdag.nl.