Menu
Ajax Zaterdag verder in KNVB Beker

Ajax Zaterdag verder in KNVB Beker

Ajax Zaterdag heeft de eerste ronde van de KNVB Beker gewonnen. De ploeg van trainer Constantijn Schouten versloeg SMVC Fair Play met 2-0. De volgende tegenstander, in de tweede ronde waarin ook Ajax 1 speelt, is Eredivisionist Vitesse.

Blijdschap bij Kurdo Mohammad (7) en Kevin van Baarlen (10) na de eerste Ajax-goal. Blijdschap bij Kurdo Mohammad (7) en Kevin van Baarlen (10) na de eerste Ajax-goal.

,,Dat we nu tegen Vitesse mogen spelen, is de prijs voor het winnen van deze wedstrijd", aldus een goedgemutste trainer Schouten. Vorig jaar trof Ajax zaterdag ook al SMVC, destijds nog een vierdeklasser. Toen eindigde het duel in 1-1 en won Ajax pas na strafschoppen. ,,Op zich moesten we gezien het verschil in niveau, wel winnen. De druk lag bij ons", wist Schouten.

Furghill Lie-A-Kwie scoort de 2-0! Furghill Lie-A-Kwie scoort de 2-0!

Daar ging Ajax goed mee om. De ploeg speelde prima en nadat een bal op de paal was beland en een kans na een-tegen-een tegen de keeper was gestrand, was de derde mogelijkheid wel raak. In de twintigste minuut scoorde Richard Lynch de openingstreffer. ,,Dat lag in de lijn van het spel", vond de trainer, die drie minuten later al zag dat de tweede Amsterdamse treffer in het doel van SMVC Fair Play lag. Furghill Lie-A-Kwie was de maker.

Doelman Dennis van der Kraan houdt het overzicht. Doelman Dennis van der Kraan houdt het overzicht.

In de tweede helft verzuimde Ajax de score verder uit te bouwen. Nu gingen de Ajacieden teveel mee met het spel van de derdeklasser. Twee keer kreeg de thuisploeg uit Culemborg de kans te scoren, maar slaagde daar niet in. Onder toeziend oog van Vitessenaar Edward Sturing behield Ajax de voorsprong en bereikte het de tweede ronde. Daarin treffen de Amsterdammers Vitesse. ,,Normaal gesproken is dat kat en muis, maar wie weet kunnen we ze lang van scoren afhouden. En misschien kunnen we het grote Ajax helpen. Zij spelen een paar dagen later tegen Vitesse. Als wij ze pijn doen, dan kan Ajax 1 daar misschien zijn voordeel mee doen. Voor ons wordt het een prachtige belevenis. Maar eerst moeten we zaterdag nog 'gewoon' tegen IJsselmeervogels.''

Ajax Zaterdag speelt de tweede ronde van de KNVB Beker op woensdag 24 september om 20.00 uur.

Richard Lynch in een stijlvolle actie. De Ajacied scoorde de openingstreffer. Richard Lynch in een stijlvolle actie. De Ajacied scoorde de openingstreffer.
Constantijn Schouten coacht zijn team naar een degelijke zege en mag nu met zijn ploeg tegen Vitesse spelen. Constantijn Schouten coacht zijn team naar een degelijke zege en mag nu met zijn ploeg tegen Vitesse spelen.
Ajax Zaterdag is blij. Ze hebben de tweede ronde bereikt. Ajax Zaterdag is blij. Ze hebben de tweede ronde bereikt.