Menu

Ajax Zaterdag verliest door persoonlijke fouten

Zwaluwen '30 - Ajax

De oorzaak van de nederlaag tegen Zwaluwen '30 uit Hoorn lag in de eerste twintig minuten. Ajax was niet scherp genoeg, liet zo nu en dan wat steekjes vallen en daarvan profiteerde de thuisploeg optimaal. Hoewel het daarna wel iets beter ging, kon Ajax toch niet echt een vuist maken.

In de tweede helft ging Ajax op zoek naar een tegendoelpunt, maar opnieuw was een persoonlijke fout er de oorzaak van dat Zwaluwen uitliep naar 3-0.

Daarna was het echter Ajax dat steeds sterker werd en de tegenstander op eigen helft terugdrong. Aziz Ouaouirst teisterde eenmaal de lat boven de Zwaluwen-doelman en Jamal Ahaddouch zorgde vervolgens voor 3-1 door een rebound van de keeper af te straffen.

Zwaluwen werd nerveus en ging steeds meer fouten maken en Patrick Schuurman scoorde daarna 3-2, opnieuw nadat de doelman een rebound had moeten toestaan. Het werd een ware belegering van het doel van de gastheren, die echter met kunst en vliegwerk Ajax van een derde doelpunt wisten af te houden. Mark Geestman was heel erg dichtbij die gelijkmaker, maar zijn schot spatte van de paal het veld weer in.

Het werd een dure nederlaag want hierdoor werd DVS '33 uit Ermelo de eerste periodekampioen.

Verslag Wim H.