Menu

Ajax Zaterdag verliest finale Hilversum Toernooi

Ajax Zaterdag, dat de plaats overnam van Jong Ajax, is er niet in geslaagd het Hilversumtoernooi op zijn naam te schrijven. Met 3-1 werd verloren van gastheer Hilversum. Jong Ajax speelde niet, omdat trainer John van 't Schip zich met zijn team wil voorbereiden op het duel in de Amstel Cup aanstaande dinsdag tegen IJsselmeervogels. Ajax Zaterdag 1 nam daarom de plaats van de Beloften over.

Met een compleet ander team dan zaterdag trad Ajax vandaag aan in de finale. Alleen José Valencia, Fred Benson Erchiah en Jamal Akachar speelden namens Jong Ajax. De amateurs van Ajax Zaterdag namen verder de honeurs waar.

Vanwege de hitte lag het tempo van de wedstrijd niet al te hoog. ,,Toch was het geen slechte wedstrijd om te zien voor het publiek'', zei trainer Bob de Klerk na afloop. De eerste vijftien minuten had Hilversum het betere van het spel, daarna nam Ajax het geleidelijk over. Ajax leek nog op voorsprong te komen. De bal viel echter niet in het doel, maar raakte de onderkant van de lat. Hilversum kon daardoor counteren en prompt viel het doelpunt an de andere kant. Ajax liep vervolgens tot de rust achter de feiten aan.

In de rust probeerde Bob De Klerk de situatie middels een paar omzettingen naar zijn hand te zetten. Fred Benson Erchiah werd, op verzoek van John van 't Schip, halverwege gewisseld. Ajax ging op jacht naar een treffer en die kwam. Arthur Vinkenoog versloeg de keeper van Hilversum en scoorde de gelijkmaker. Er waren nog twintig minuten te spelen.

Een misverstand op het middenveld deed de aspiraties van Ajax Zaterdag vervliegen. Een dieptepass voortkomend uit het misverstand kwam aan bij een speler van Hilversum die buitenspel stond. De scheidsrechter zag het echter niet en liet doorspelen. Dennis van de Wal kon een tweede vijandelijke treffer tien minuten voor tijd niet meer tegenhouden.

,,Na de tweede achterstand liet ik een op een spelen´´, vertelde De Klerk. ,,We wilden de gelijkmaker forceren, maar het werd nog 3-1 in plaats van 2-2. Het resultaat is jammer. Voor ons was dit de vierde wedstrijd in een week, ik denk dat we een beetje aan het einde van onze krachten waren. Maar we beschouwen het als een extra oefenduel. John van ´t Schip wilde zich begrijpelijkerwijs voorbereiden op de Amstel Cup. Die is toch belangrijker. En zo konden we het mooi oplossen´´, aldus De klerk.

Opstelling Ajax Zaterdag: Van de Wal, Reumer, Wolthuis, Geestman, Valencia, Demirtas (´ 70 Banel), Vinkenoog, Drost (´60 Overduin), Benson Erchiah (´46 Amor) , Akachar, Macnack.