Menu

Ajax Zaterdag verliest in ''derby''

De wedstrijden tegen Amstelveen hebben altijd iets van een derby-sfeer en het was ditmaal niet anders. Het werd een wedstrijd waarin hard gewerkt werd, maar het voetbal niet van hoog gehalte was. Tegenstander Amstelveen bleek met 4-2 te sterk voor Ajax.

Ajax mocht dan een groot aantal blessures als excuus aanvoeren, het deed in deze wedstrijd in agressiviteit toch onder voor zijn opponent. Ajax opende echter heel sterk en reeds in de beginminuten lag de bal achter de Amstelveen goalie. Arthur Vinkenoog verzond een bal hoog in de doelmond en vlak onder de lat verdween de bal achter de verbaasde doelman in het doel.

Het leek er daarna op, dat Ajax ook greep op de wedstrijd kreeg en het wachten was op een tweede treffer. De ploeg uit Amstelveen was echter niet van plan aan dit scenario mee te werken en toen het na een klein half uur gelijk werd, werd het ook weer een open wedstrijd. 1-1 was ook de ruststand.

Na de thee nam Ajax opnieuw de leiding. Arthur Vinkenoog kwam goed door over de rechterzijde en zijn voorzet werd door Martijn Stenneberg beheerst afgerond. (2-1)

Amstelveen besloot daarop alles of niets te spelen en het kwam uit een corner wat gelukkig gelijk. Diverse spelers sprongen naar de bal en in een kluts sprong deze achter de doellijn. Kort daarna werd het zelfs 2-3 na een snelle aanval, die door de linkerspits van Amstelveen diagonaal werd ingeschoten.

Nu liep Ajax achter de feiten aan en hoewel het beslist beter voetbal speelde dan de gasten, wist het geen echte kansen te creëren.Toen Ajax vervolgens met tien man verder moest, omdat Dennis Bogaard moest vertrekken, werd de kans om weer gelijk te komen ook duidelijk minder. Amstelveen ging bovendien fysiek tot op de bodem en joeg achter iedere bal aan.

Kort voor tijd kwam de uiteindelijke stand op het scorebord. Een scherpe dieptepass werd door de Amstelveenspits afgerond met een lob over de uitgekomen Dennis van der Wal en hoewel assistent-scheidsrechter Ben Kraanen voor buitenspel vlagde, werd dit signaal niet door de scheidsrechter overgenomen. (2-4)

Wim H.