Menu

Ajax Zaterdag verliest van sterke koploper

DVS '33 - Ajax

De ontmoeting tussen de nummers 1 en 2 van de ranglijst liep voor wat Ajax betreft uit op een deceptie. In de wedstrijd, die zich voor het grootste deel afspeelde tussen de beide strafschopgebieden, wist Ajax zich geen raad met de fysiek fel gestarte gastheren uit Ermelo.

Toch bleef Ajax aanvankelijk simpel overeind, omdat ook DVS niet wist hoe het de Ajax defensie moest misleiden. De steeds resoluut optredende Rogier Siemons liet zich halverwege de eerste helft de bal ontfutselen, en de bal verdween vervolgens achter Dennis van der Wal. Het was bijzonder zuur.

Aanvallend kon Ajax deze middag geen potten breken. Het kreeg de kans niet de bal rond te laten gaan, omdat de thuisploeg fel verdedigde. In de visie van de arbiter bleef het binnen de perken van het toelaatbare. Enkele Ajax-spelers dachten daar misschien wat anders over, maar de leidsman heeft het laatste woord, terecht of onterecht.

In de tweede helft probeerde Ajax de bakens te verzetten door een aantal vervangingen. Echt beter werd het er niet door. Omdat Ajax steeds meer de aanval zocht, werd het gevaar voor een tegendoelpunt dan ook groter. En na twintig minuten werd het 2-0, toen de personele bezetting bij Ajax achterin even onvoldoende was.

Hoewel de ploeg uit Ermelo in de laatste twintig minuten volkomen op zijn tandvlees liep, wist het 't eindsignaal zonder kleerscheuren te bereiken en daarmee de koppositie te versterken. Concluderend mogen we stellen: een nodeloze, maar terechte nederlaag tegen een ploeg die tot het gaatje ging.

Verslag Wim H.