Menu

Ajax Zaterdag verplettert S.C.W. in bekerwedstrijd

S.C.W - Ajax

In de bekerwedstrijd tegen S.C.W. in Rijsenhout wist de tegenstander een half uur stand te houden. Het was zelfs niet denkbeeldig geweest als zij in die periode de leiding hadden genomen. Ajax speelde toch wat slordig, terwijl S.C.W. met opportunistisch voetbal de goal opzocht. Het ging echter allemaal veel te gehaast, waardoor geen van beide partijen tot scoren kond komen. De 1-6 overwinning was dan ook wat hoog uitgevallen.

Na een half uur spelen viel binnen twee minuten eigenlijk de beslissing. Dick Krommenhoek loste een vervaarlijk schot van zo'n 25 meter. De SCW doelman kon die slechts pareren ten koste van een rebound, die door Aziz Ouaouirst goed werd afgerond. En even later was het Dick Krommenhoek zelf, die voor 0-2 zorgde. Hij was goed de diepte ingegaan, kreeg op tijd de pass en verschalkte de doelman met een beheerst stiftballetje.

SCW probeerde te blijven voetballen, maar het was vanaf dat moment kansloos. Op slag van rust werd het 0-3. Arthur Vinkenoog ontfutselde de bal aan de laatste man en ging alleen op de goal af. Hij stuurde de doelman met een fantastische schijnbeweging het bos in.

In de tweede helft scoorde SCW onder gejuich de eretreffer, maar daarna was het alles Ajax wat de klok sloeg. Tom Haveman trof drie maal in de roos. Eerst na een ragzuivere voorzet van Patrick Schuurman, die hij beheerst inkopte. Bij de tweede kreeg hij hulp van de doelman, die een onschuldige inzet onder zich door liet glippen en de derde was een verwoestend schot vanaf rand strafschopgebied, dat via de onderkant van de lat binnensloeg.

De 1-6 eindstand was verdiend, maar een beetje hoog uitgevallen.

Verslag Wim H.