Menu

Ajax Zaterdag verslaat medekoploper

Tegen Geinoord, op dat moment nog medekoploper met Ajax, viel de beslissing eigenlijk reeds na twee minuten spelen. Maikel Zinhagel werd met een dieptepass de ruimte ingestuurd. De laatste man liep hem tegen het gras in een vertwijfelde poging hem tegen te houden. De arbiter kon niets anders doen dan de rode kaart tonen.

Vanaf dat moment was Ajax heer en meester op 't veld, maar het had zichtbaar moeite gebruik te maken van de mogelijkheden. Eens te meer bleek dat het spelen tegen tien man niet altijd een voordeel behoeft te zijn.

Ajax zou dan ook pas direct na de thee op voorsprong weten te komen. Maikel Zinhagel kwam over de rechtervleugel naar binnen en waar iedereen een voorzet verwachtte schoot hij de bal direct in de touwen, 1-0.

Ajax kon nu rustiger spele. Aanval op aanval rolde op het doel van de gasten af, die gokten op een uitval. Maar Ajax bleef alert en gaf geen kansen weg. In de 70e minuut werd het vonnis definitief geveld over Geinoord. Paul Reumer schoot van 25 meter de bal onhoudbaar achter de Geinoord-goalie en kort voor tijd zorgde Patrick Schuurman na een scrimmage voor de 3-0 eindstand.

Maar de wedstrijd was toen al lang geen wedstrijd meer, omdat de tegenstander het laatste kwartier zelfs met negen man verder moest. Één van hun spelers moest na een ongelukkige val geblesseerd uitvallen.

Verslag Wim H.