Menu

Ajax Zaterdag verspeelt opnieuw punten

Ajax trof in Odin '59 opnieuw een lastige tegenstander, die ook nog goede kansen had op een periodetitel. Het werd een zeer aantrekkelijke wedstrijd (2-2), waarin Ajax al binnen tien seconden de leiding nam.

Direct vanaf de aftrap volgde een dieptepass op Lenny Macnack, de laatste man van Odin zat mis en de Ajax-spits kogelde de bal vervolgens diagonaal in de verre hoek.

De thuisclub bleek echter niet onder de indruk en met lange verre trappen probeerden de Heemskerkers de spitsen te vinden. Bij Ajax zag de verdediging er daarbij in het eerste kwartier niet goed uit. Vooral aan de linkerkant vielen herhaaldelijk gaten en dat was de oorzaak dat Odin na twintig minuten weer met 2-1 leidde.

Trainer Bob de Klerk paste zijn team vervolgens wat aan en daardoor kreeg Ajax weer grip op de wedstrijd. Het doel van Odin kwam herhaaldelijk onder vuur te liggen, maar Ajax had toch een strafschop nodig om weer op gelijke hoogte te komen. Cleon Banel verzilverde de penalty vlekkeloos en de 2-2 betekende tevens de ruststand.

In de tweede helft ontspon zich een op en neer gaande wedstrijd, die alle kanten op kon, want Odin weigerde te capituleren en bleef zelfs met uitvallen herhaaldelijk gevaarlijk. Gescoord werd er echter niet meer en die eindstand van 2-2 was daarom voor iedereen te verteren.