Menu

Ajax zaterdag wint eerste thuisduel

Ajax zaterdag won zijn eerste thuiswedstrijd. Op De Toekomst werd De Beursbengels met 4-1 verslagen.

Het duel begon nogal rommelig. Ajax kon aanvankelijk geen grip op de tegenstander krijgen. Langzamerhand nam Ajax toch het heft in handen en na zo’n twintig minuten zette Cleon Banel Jamal Akachar vrij voor het doel. Met een schuiver onder de doelman van De Beursbengels door, zorgde Akachar voor de 1-0. Die stand bleef tot aan de rust gehandhaafd.


Na de hervatting was Ajax veel sterker dan zijn opponent en het was opnieuw Cleon Banel, die al na twee minuten aan de basis stond van Ajax’ tweede goal. Hij profiteerde van een misser van de laatste verdediger en bood Paul Reumer een niet te missen kans. Onder de doelman door verdween de bal opnieuw in het net. Eigenlijk kon De Beursbengels daar niets tegenover stellen en halverwege de tweede helft viel dan ook de definitieve beslissing. Jamal Akachar kreeg de bal in de diepte aangespeeld met de rug naar het doel, draaide goed van zijn tegenstander weg en in één beweging schoof hij de bal langs de kansloze goalie.


Even verslapte de concentratie en dat kwam Ajax op een nodeloze tegentreffer te staan. Geschrokken voerde de thuisclub het tempo weer op. Ajax kreeg daarna een handvol kansen de score uit te breiden, maar schoten van Giorgio Tsie en Said El Aiouni misten net snelheid en richting. Een kwartier voor tijd bracht Cleon Banel de uiteindelijke 4-1 eindstand op het scorebord. Hij schoot een vrije trap vanaf 18 meter in het doel.